Nova Opel Corsa – prvi teaser

Nova Opel Corsa – prvi teaser

Nakon što je General Motors prodao Opel francuskoj Grupi PSA u sred razvojnog procesa nove generacije Corse bilo je jasno kako će se dolazak ovog automobila ponešto odužiti. Posebno je tome bilo tako nakon što je Grupa PSA donijela odluku o prelasku sljedeće Corse na francusku platformu. No, čekanju će uskoro doći kraj. Objavljen je prvi teaser Corse F.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Priložena fotografija nam otkriva izgled prednjih svjetala ovog automobila i činjenicu da će Corsa biti dostupna s IntelliLux LED Matrix tehnologijom. Također, primjetna su i nova svjetla za dnevnu vožnju s karakterističnim opelovim uzorkom bumeranga, no kod nove Crose taj će se bumerang nalaziti s donje strane kućišta.

Nadalje, o šestoj Corsi za sada znamo da će se temeljiti na PSA-ovoj CMP platformi. Ona će u konačnici biti osnova većem broju modela B i C segmenta te kompaktnih crossovera pod značkama Peugeota, Citroëna, DS-a i Opela (a time i britanskog Vauxhalla). Najbliži srodnik nove Corse će biti sljedeći Peugeot 208. Recimo i da kupci ne trebaju očekivati karoserijsku izvedbu s trima vratima.

Osnovu Corsine motorizacije će činiti 3 i 4-cilindrični turbo motori, benzinski i dizelski. No, iz Opela je već potvrđeno da će 2020. na tržište stići i električno pokretana verzija pod nazivom eCrosa, a proizvodnja će biti povjerena PSA-ovim pogonima u Španjolskoj. Konkretnih informacija za sada nema, no ranije je najavljivana litij-ionska baterija kapaciteta 50 kWh te električni motor snage oko 100 kW (136 KS).

Za sada nema službenih potvrda o tome kada i gdje će se održati premijera nove Corse, no prodaja konvencionalno pokretanih izvedbi će navodno započeti prije kraja ove godine. Drugim riječima, uskoro ćemo saznati više.

Podijeli:
1