Nova Opel Corsa donosi velike promjene

Nova Opel Corsa donosi velike promjene

Nova generacija opelove Corse bi trebala biti predstavljena tijekom sljedeće godine i prema posljednjim saznanjima od ovog se automobila mogu očekivati velike promjene i unaprjeđenja u odnosu na sadašnji model. Naime, nova će Corsa biti prvi opelov model u potpunosti razvijen pod kapom Grupe PSA te je zbog toga iznimno važan za svog proizvođača te ništa ne smije biti prepušteno slučaju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovo se vozilo isprva trebalo temeljit na GM-ovoj platformi, no nakon promjene vlasnika odlučeno je kako će nova Corsa prijeći na PSA-ovu platformu CMP (Common Modular Platform) koju primjerice koristi Peugeot 208. Već bi ta promjene trebala donijeti mnoge novosti i rezultirati da nova Corsa ima malo toga zajedničkog sa svojom prethodnicom.

Insajderi navode kako će nova Corsa na tržište stići s PSA-ovim 1,2-litrenim turbo 3-cilindričnim motorima u nekoliko izvedbi različite snage. Ovaj nagrađivani PSA-ov motor bi vlasnicima nove Corse trebao pružiti optimalnu kombinaciju između ekonomične vožnje i zadovoljavajućih performansi.

Nedugo nakon premijere ovog hatchbacka Opel će predstaviti i u potpunosti električnu izvedbu pod nazivom eCorsa. Dolazak tog modela na tržište će se dogoditi nedugo nakon što stigne jednako pokretan Peugeot 208.

Nadalje, nova Corsa će biti dostupna samo u izvedbi s petorim vratima s obzirom da će Opel sukladno općem trendu iz ponude isključiti verziju s trima vratima. Naime, za takvim modelima općenito vlada manja potražnja. Svakako vrijedi reći i da će Corsin dizajn biti temeljito prerađen te inspiriran konceptnim modelom GT X Experimental, kojeg ćemo tek vidjeti na ovogodišnjem izdanju pariškog auto salona, a o kojem više možete pročitati ovdje.

Podijeli:
1