Nova Opel Astra stiže 2021. i donosi velike novosti

Nova Opel Astra stiže 2021. i donosi velike novosti

Prema posljednjim saznanjima sljedeća će generacija opelove Astre na tržište stići tijekom 2021, a kada stigne označit će još jedan veliki korak u integraciji Opela u Grupu PSA. Naime, Astra L će se temeljiti na PSA-ovoj platformi EMP2. Ovu platformu koriste razna PSA-ova vozila, a od opelovih modela za sada i Grandland X.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Promjena platforme će osigurati mogućnost ugradnje dodatne PSAove tehnologije u novu Astru. Prije svega tu mislimo na nove pogonski sklopove, prvenstveno one plug-in hibridne. Osnovu ovog pogonskog sklopa će činiti benzinac manjeg obujma te električni motor, kao i baterija koja će mu omogućiti određenu električnu autonomiju.

Kombinirana snaga ovog hibridnog pogona će se navodno kretati oko 200 KS. Što se konvencionalne ponude tiče sljedeća generacija Astre će biti dostupna s benzinskim i dizelskim motorima. Prvi će razvijati snagu između 110 i 220 KS, a drugi između 100 i 180 KS.

Što se dizajna vanjštine tiče nova će Astra biti dinamičnija od sadašnjeg modela, a značajan utjecaj se može očekivati od konceptnog modela GT X Experimental s kojim je Opel prije nešto više od mjesec dana najavio novi izgled svojih budućih modela. Dimenzije se ne bi trebale značajnije mijenjati, no novo uređenje interijera će omogućiti povećanje ponude prostora unutar putničke kabine te prtljažnika.

U svakom slučaju prije nego što na tržište stigne nova Astra, Opel će lansirati osvježenu izvedbu trenutnog modela. Testni modeli ovog automobila su već zamijećeni, a prema izvještajima možemo očekivati dotjeranu masku, nove branike i redizajnirana svjetla. Osvježena Astra će vjerojatno debitirati prije kraja godine, a s obzirom da Opel preskače ovogodišnje izdanje pariškog auto salona premijera će se vjerojatno održati nakon Pariza.

Podijeli:
1