Nova Mercedes-Benz G klasa stiže u siječnju?

Nova Mercedes-Benz G klasa stiže u siječnju?

Prema posljednjim saznanjima Mercedes bi mogao iskoristiti sljedeći detroitski auto salon (NAIAS) u siječnju iduće godine kao pozornicu za svjetsku premijeru nove generacije G klase. Isti izvori navode i kako će Mercedes odmah zatim otvoriti knjigu narudžbi, dok bi prve isporuke trebale krenuti sredinom sljedeće godine.

Koliko je za sada poznato nova će generacija dimenzijama biti nešto veća, prvenstveno šira od svog prethodnika i to za oko 10 centimetara. Zadržat će “body-on-frame” konstrukciju, a dakako bit će opremljena pogonom na sva četiri kotača, mogućnošću zaključavanja diferencijala i reduktorom. Unutrašnjost bi trebala biti prostranija te opremljenija što će rezultirati i većim komforom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S tehničke strane još uvijek postoje mnoge nepoznanice. Naime, očekuje se da će osnovu motorizacije ovog modela činiti linija novih 6-cilindričnih turbo motora koji će upareni s 9-stupanjskim automatskim mjenjačima ponuditi optimalnu kombinaciju performansi i ekonomičnosti. Upitan je navodno opstanak verzije G 65 s V12 motorom, a nova generacija će označiti i kraj za G 500 4×4².

Kasnije bi se ponudi trebala pridružiti verzija Maybach, no moguće su i neke druge posebne izvedbe ukoliko tržište za njima pokaže dovoljno interesa. Proizvodnja koja će krenuti sljedećeg ožujka će biti povjerena Magna Steyr tvornici u austrijskom Grazu gdje je do sada već proizvedeno preko 300.000 primjeraka ovog automobila.

Uskoro više.

Podijeli:
1