Nova Mercedes-Benz G klasa stiže u siječnju?

Nova Mercedes-Benz G klasa stiže u siječnju?

Prema posljednjim saznanjima Mercedes bi mogao iskoristiti sljedeći detroitski auto salon (NAIAS) u siječnju iduće godine kao pozornicu za svjetsku premijeru nove generacije G klase. Isti izvori navode i kako će Mercedes odmah zatim otvoriti knjigu narudžbi, dok bi prve isporuke trebale krenuti sredinom sljedeće godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato nova će generacija dimenzijama biti nešto veća, prvenstveno šira od svog prethodnika i to za oko 10 centimetara. Zadržat će “body-on-frame” konstrukciju, a dakako bit će opremljena pogonom na sva četiri kotača, mogućnošću zaključavanja diferencijala i reduktorom. Unutrašnjost bi trebala biti prostranija te opremljenija što će rezultirati i većim komforom.

S tehničke strane još uvijek postoje mnoge nepoznanice. Naime, očekuje se da će osnovu motorizacije ovog modela činiti linija novih 6-cilindričnih turbo motora koji će upareni s 9-stupanjskim automatskim mjenjačima ponuditi optimalnu kombinaciju performansi i ekonomičnosti. Upitan je navodno opstanak verzije G 65 s V12 motorom, a nova generacija će označiti i kraj za G 500 4×4².

Kasnije bi se ponudi trebala pridružiti verzija Maybach, no moguće su i neke druge posebne izvedbe ukoliko tržište za njima pokaže dovoljno interesa. Proizvodnja koja će krenuti sljedećeg ožujka će biti povjerena Magna Steyr tvornici u austrijskom Grazu gdje je do sada već proizvedeno preko 300.000 primjeraka ovog automobila.

Uskoro više.

Podijeli:
1