Nova Mercedes-Benz A klasa – najnovija saznanja

Nova Mercedes-Benz A klasa – najnovija saznanja

Nova generacija mercedesove A klase bi trebala biti službeno predstavljena na ženevskom auto salonu u ožujku sljedeće godine, a online prezentacija će biti održana i prije toga. Sada su stigle najnovije informacije koje su otkrile nekoliko pojedinosti o motorizaciji ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako saznajemo da će nova A klasa biti dostupna u ček pet benzinskih i četiri dizelske verzije, a pridružit će im se i dvije performance varijante pod oznakama A 34 i A 45. Također, ponuda će nešto kasnije biti proširena i s hibridnom izvedbom koja će svojim vozačima biti u mogućnosti ponuditi električnu autonomiju od oko 50 km.

Osnovu dizelske ponude će činiti 1,5-litreni, a benzinske vrlo vjerojatno novi 1,3-litreni turbo motor na čijem su razvoju zajednički radili Renault-Nissan i Daimler. Ovaj potonji trenutno dolazi u izvedbama snage 115, 140 i 163 KS, no moguće je kako će u A klasi ponuditi nešto veću snagu.

Već je otprije poznato da bi nova A klasa trebala svojim kupcima ponuditi nešto više prostora unutar putničke kabine te bogatiju i napredniju opremu, uključujući i par 10,25-inčnih zaslona u funkciji instrumentne ploče i središnjeg ekrana infotainment sustava. Dakako, velika će pažnja biti posvećena i sigurnosti, a iz Mercedesa su već potvrdili kako je kvaliteta vožnje značajno unaprjeđena kroz povećanje torzijske krutosti automobila te snižavanje razine buke i vibracija unutar kabine.

Uskoro više.

Podijeli:
1