Nova Mercedes-Benz G klasa s neovisnim prednjim ovjesom i turbo 6-cilindričnim motorima

Nova Mercedes-Benz G klasa s neovisnim prednjim ovjesom i turbo 6-cilindričnim motorima

Mercedes se priprema za skoru premijeru nove G klase, automobila koji je kroz svoj neobično dugi životni vijek stekao veliku bazu vrlo vjernih poklonika. Podsjetimo, legendarna G klasa je prvotno lansirana 1979. i namjera Mercedesa je bila zamijeniti ju s M klasom krajem 90-ih godina prošlog stoljeća, no to se nikad nije dogodilo jer je G klasa zahvaljujući vjernim kupcima i imidžu nastavila egzistirati uz svog nasljednika.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Šef razvoja ovog automobila Gunnar Guethenke je sada u intervjuu Automotive Newsu otkrio nekoliko pojedinosti o novoj generaciji koja bi trebala biti predstavljena u drugoj polovici sljedeće godine. Prije svega u Mercedesu očekuju od nasljednika da nastavi stopama originala, a u tome će mu pomoći nekoliko značajnih činjenica koje su sada dobile svoje potvrdu.

Redom, nova G klasa će imati neovisni prednji ovjes, bit će oko 10 cm šira od svog prethodnika, kabina će biti prostranija te još opremljenija i komfornija, a ovaj novitet će pokretati linija novih 6-cilindričnih turbo motora koji će ponuditi optimalnu kombinaciju performansi i ekonomičnosti.

Unatoč naglasku na udobnosti i komforu nova G klasa će navodno ostati beskompromisan i robusan automobil sposoban za svladavanje zahtjevnih terena. Za to će naime biti zaslužna “tri stupa off-road voznih sposobnosti”, odnosno body-on-frame konstrukcija, mogućnost zaključavanja diferencijala i reduktor.
kojima će se moći pohvaliti i nova G klasa.

Na kraju dodajmo kako Mercedes navodno razmatra i mogućnost lansiranje tzv. baby G klase, odnosno modela koji bi trebao nositi oznaku GLB.

YouTube MP3 - Hotmail
1