Nova Mazda3 – potvrđena skora premijera

Nova Mazda3 – potvrđena skora premijera

Mazda je još jedanput najavila skori dolazak nove generacije svog popularnog hatchbacka te službeno potvrdila kao će se premijera održati na predstojećem auto salonu u Los Angelesu krajem ovog mjeseca. Također, potvrđeno je kako će, uz hatchback, na istom mjestu i u isto vrijeme biti održana i premijera limuzinske izvedbe ovog automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakle, u Los Angelesu će Mazda predstaviti novu trojku u hatchback izdanju s petorim vratima te limuzinskom izdanju sa četvera vrata. Bez obzira za koju se izvedbu kupci odluče u Mazdi tvrde kako će iskusiti “novu dimenziju uživanja za upravljačem” jer nova Mazda3 predstavlja “početak nove generacije mazdinih automobila.”

Konkretnije, četvrta generacija Mazde3 će se temeljiti na novoj platformi SkyActiv-Vehicle Architecture koja je čvršća i snažnija od prethodne što će između ostalog omogućiti kvalitetnija vozna svojstva i veći stupanj sigurnosti. Na dizajn veliki bi utjecaj trebala imati mazdina dizajnerska filozofija Kodo, a konkretnije studija Kai čiji bi utjecaji trebali podjednako utjecati na vanjštinu i unutrašnjost nova Mazda3.

Pored toga ovaj će model pokretati posljednja generacija 4-cilindričnih SkyActiv-X motora koji bi trebali pružiti visoke performanse uz nisku potrošnju goriva. Točnije, 20 do 30 % nižu od trenutnih benzinaca uz oko 20% više okretnog momenta. U ponudi bi se trebali naći 6-stupanjski ručni te 6-stupanjski automatskim mjenjači.

Početak prodaje ovog automobila se očekuje u prvoj polovici sljedeće godine.

Podijeli:
1