Nova Ford Fiesta ST s 1,5-litrenim turbo motorom snage 200 KS

Nova Ford Fiesta ST s 1,5-litrenim turbo motorom snage 200 KS

Ford je predstavio ST izvedbu nove generacije modela ST, a najveću i najznačajniju novost u odnosu na predstojeći model čini novo razvijeni 1,5-litreni 3-cilindrični EcoBoost turbobenzinski motor snage 147 kW, odnosno 200 KS te najvećeg okretnog momenta od 290 Nm. Što je 18 KS i 50 Nm više od 1,6-litrenog 4-cilindričnog turbo motora u standardnoj izvedbi prethodne Fieste ST te je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,7 sekundi, odnosno 0,2 sekunde kraće nego prije.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz Forda kažu kako je ovaj pogonski sklop prvi 3-cilindrični motor na svijetu sa sustavom deaktivacije cilindara, odnosno cilindra, a namjena mu je dakako smanjiti potrošnju i štetne emisije u situacijama kada nije potreban njegov puni kapacitet. Deaktivacija, odnosno aktivacija tog jednog cilindra se obavlja u roku od 14 milisekundi.

Vozači će moći birati između tri načina rada pogonskog sklopa: Normal, Sport i Track, koji omogućuju prilagodbu motora, upravljača i sustava pomoći vozaču različitim okolnostima vožnje. Također, sustav nadzora stabilnosti vozila nudi tri opcije podešenja, odnosno punu intervenciju i deaktivaciju te “srednji” mod rada koji će u pomoć uskočiti nakon što vozaču dopusti nešto više zabave.

Fiesta ST će biti dostupna u karoserijskim izvedbama s trima i petorim vratima, a od standardnih će ju izvedbi razlikovati jedinstveni styling vanjštine unaprjeđen novim aero paketom, maskom motora, novim branicima, novim 18-colnim lakometalnim naplacima i sl. Unutrašnjost će kupcima ponuditi sportski upravljač, sportska Recaro sjedala, bogatiju infotainment opremu, razne ukrasne elemente kao i nove mogućnosti personalizacije.

Prve isporuke Fieste ST bi trebale započeti početkom iduće godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1