Nova Dacia Duster stiže u Frankfurt?

Nova Dacia Duster stiže u Frankfurt?

Prema posljednjim saznanjima Dacia bi na ovogodišnjem auto salonu predstaviti novu generaciju modela Duster. Insajderi javljaju kako će kompaktni SUV zadržati prepoznatljivi kutijasti oblik te da novosti u dizajnu u odnosu na prethodnika neće biti revolucionarne.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi će se Duster navodno temeljiti na izvedbi renault-nissanove CMF platforme koju koriste renaultov Kadjar i nissanov Qashqai, no postavlja se pitanje kako će Dacia zadržati nižu cijenu u odnosu na konkurenciju pa uvijek postoji mogućnosti da će se ovaj model ipak bazirati na dorađenoj verziji postojeće platforme.

Uz standardnu karoserijsku verziju Dacia planira ponuditi i onu s produljenim međuosovinskim razmakom koja će imati sedam sjedala, no ona će stići nešto kasnije. Unutrašnjost će biti uređena jednostavno, no ipak bogatije opremljena i s višom razinom ergonomije u odnosu na prethodnika. Sve u svemu Duster će ciljati na isti dio tržišta kao i do sada.

Posljednja linija renaultovih benzinskih i dizelskih turbo motora će biti zadužena za pokretanje ovog automobila, a ti će pogonski strojevi biti upareni s ručnim te opcijskim automatskim mjenjačima, kao i pogonom na prednje te na sva četiri kotača.

Ukoliko premijera uistinu bude održana na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu, početak prodaje možemo očekivati već do kraja godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1