Nova Dacia Duster stigla u Frankfurt

Nova Dacia Duster stigla u Frankfurt

Dacia je na frankfurtskom auto salonu predstavila novu generaciju modela Duster koja je čini se spremna nastaviti tamo gdje je prethodnik stao. Drugim riječima, novi model izgleda bolje ne ikad, a svojim će kupcima ponuditi i kvalitetniju te bogatiju opremu, ali se i dalje moći pohvaliti više vrlo pristupačnom cijenom u odnosu na konkurenciju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vanjski dizajn je osvježen te sada izgleda osjetno modernije, ali i robusnije, mada se proporcije, dimenzije i općeniti oblik vozila nisu značajnije mijenjali. Kroz veće izmjene je prošla unutrašnjost gdje su primjetni nova prednja armatura, instrumentna ploča, upravljač, središnja konzola pa čak i sjedala. Novost čini i novi infotainment sustav, kao i generalno bogatija oprema, a proizvođač navodi i kako će kupci osjetiti rast kvalitete materijala i izrade.

Nadalje, tu su i novi središnji zaslon koji je sada na višoj poziciji, novi pretinci i prostori za ostavu, zračna zavjesa, automatski klima uređaj, ulazak u vozilo bez ključa, automatska svjetla… Poseban iskorak je napravljen kod sustava pomoći vozaču, a vrijedi posebno istaknuti Multi-view kameru, sustav upozorenja na vozilo u tzv. mrtvom kutu, sustav Hill Descent i Hill start Assist, kompas i prikaz nagiba vozila…

Kada je riječ o motorizaciji nju će činiti dva benzinska i dva dizelska motora. Točnije, u ponudi će se naći SCe 115 (2Wd i 4WD) te TCe 125 (2WD i 4WD), oba dostupna s ručnim mjenjačima te dCi 90 i dCi 110 (2WD i 4WD) od kojih će potonji biti dostupan i s EDC automatskim mjenjačem s dvije spojke. Recimo i da će kupcima biti dostupan i plinski SCe 115 LPG.

Prodaja ovog automobila bi trebala krenuti do kraja ove godine.

Podijeli:
1