Nova BMW serija 1 – posljednja saznanja

Nova BMW serija 1 – posljednja saznanja

Prema posljednjim izvještajima nova će generacija serije 1 sa svojim prethodnikom dijeliti ime i značku, više-manje sve ostalo bi trebalo biti novo. Naime, treća generacija serije 1 bi trebala biti u potpunosti novi automobil s novom platformom, novom motorizacijom i novom naprednijom opremom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, nova serija 1 bi se trebala temeljiti na novoj FAAR (Frontantriebsarchitektur) platformi koja će ubuduće poslužiti i kao osnova drugim srodnim modelima pod značkom BMW-a i Minija. Kako joj i samo ime kaže, riječ je o platformi s pogonom na prednje kotače, no pojedince izvedbe će biti dostupne i s pogonom na sva četiri kotača.

Dizajn ovog noviteta bi trebao biti usklađen s ostatkom ponude, odnosno očekuje se elegantnija i modernija vanjština, prema uzoru prvenstveno na novu seriju 3. Što se karoserijskih izvedbi tiče u ponudi se ne bi trebala naći verzija s trima vratima s obzirom da potražnja za takvom vrstom vozila općenito pada pa mnogi proizvođači izbacuju takve modele iz svoje ponude. Limuzinska verzija svakako ide u proizvodnju, no pitanje je hoće li se pojaviti u Europi.

Osnovu motorizacije će činiti 3 i 4-cilindrični turbo benzinski i dizelski motori manjeg obujma. Prema pojedinim informacijama vrh standardne ponude će činiti izvedbe M130i xDrive i M140i xDrive pokretane s 2,0-litrenim 4-cilindričnim turbo motorom koje će biti konkurencija A klasi A 35 i A 45.

Kupci također mogu očekivati bogatiju i napredniju opremu, a poseban naglasak će biti na infotainmentu, odnosno sigurnosti te sustavima pomoći vozaču. Kvalitetniju izradu interijera će pratiti i povećana ponuda prostora unutar putničke kabine, posebice na stražnjoj klupi.

Predstavljanje nove serije 1 se može očekivati u prvoj polovici sljedeće godine, dok bi prodaja u Europi trebala početi najkasnije u drugoj polovici 2019.

Podijeli:
1