Nissanov električni crossover s autonomijom od 350 km

Nissanov električni crossover s autonomijom od 350 km

Nissan je na par auto salona predstavio nekoliko izvedbi konceptnog modela IMx, a prema svemu sudeći dotična će studija u skoroj budućnosti dobiti i svoju produkcijsku izvedbu. Točnije, “visoko pozicionirani izvori” tvrde kako će nissanov skorašnji kompaktni električni crossover svojim kupcima ponuditi real-life autonomiju od minimalno 350 km te kako će cijenom biti pristupačniji u odnosu na postojeću konkurenciju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

O tehničkim karakteristikama pogonskog sklopa i baterija za sada nema konkretnijih podataka, no vjerojatno će se raditi o dodatno unaprjeđenom pogonskom sklopu preuzetom iz modela Leaf. Nadalje, ne bi trebalo čuditi ako se u Nissanu odluče kupcima ponuditi nekoliko baterija različitog kapaciteta, koje će pratiti isto toliko izvedbi samog motora kada je riječ o snazi. Veći kapacitet baterija, viša snaga motora.

Na vanjski dizajn veliki će utjecaj imati spomenuti IMx, no vjeruje se kako će Nissan, unatoč električnom pogonskom sklopu, ponešto ublažiti futurističke značajke studije. Nadalje, kupcima će navodno biti ponuđena vrlo bogata i napredna serijska oprema, a posebno će se isticati veliki, odnosno izduženi prednji zaslon koji će ujediniti instrumentnu ploču te središnji zaslon infotainmenta. Interijer će se općenito moći pohvaliti kvalitetnom izradom i materijalima.

Za sada još nije poznato kada će ovaj automobil stići na tržište, no vjerojatno će se prodavati pod dvije značke, odnosno kao Nissan te kao Infiniti.

Podijeli:
1