Nissan X-Trail X-Scape Edition s vlastitim dronom

Nissan X-Trail X-Scape Edition s vlastitim dronom

Da razmatra mogućnost kupcima svojih vozila ponuditi dron Nissan nam je jasno dao do znanja kada je tijekom prošle godine predstavio konceptnu Navaru EnGuard. Očito je donijeta pozitivna odluka jer će Nissan uskoro na tržište lansirati posebnu seriju modela X-Trail pod nazivom X-Scape Edition koja će serijski biti opremljena dronom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije riječ je o dronu Parrot Bebop 2 koji teži pola kilograma i koji može letjeti oko 25 minuta. Dron dolazi s daljinskim upravljačem Parrot Skycontroller 2 i tzv. headsetom Cocpitglasses. Također, dron je opremljen i 14-megapikselnom kamerom koja u realnom vremenu šalje sliku vozaču.

Izvedba X-Scape Edition se temelji na verziji Tekna, no u odnosu na nju će dolaziti s dodatnim elementima standardne opreme, a poseban naglasak će biti na naprednom infotainmentu i bogatoj sigurnosnoj opremi. Recimo i da će X-Scape Edition biti dostupan u verziji s pet i sedam sjedala, a jedini dostupni motor će navodno biti 1,6-litreni turbodizel snage 130 KS.

Očekuje se da će X-Scape serija biti proizvedena u oko 1200 primjeraka koji će biti dostupni na raznim europskim tržištima. Konkretniji podaci o dostupnosti i cijeni bi trebali postati dostupni uskoro.

YouTube MP3 - Hotmail
1