Nissan u suradnji s Mitsubishijem razvija hibridni model

Nissan u suradnji s Mitsubishijem razvija hibridni model

Čini se kako bi kupnja 34% mitsubishijevih dionica od strane Renault-Nissana trebala biti dobra vijest za europsko tržište hibridnih i električnih automobila. Naime, britanski AutoExpress javlja kako bi se francusko-japanski proizvođač koji intenzivno radi na širenju električnih automobila mogao poslužiti mitsubishijevim znanjem za razvoj novih hibridnih modela koji bi bili svojevrsni most prema konačnom cilju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Među prvim takvim modelima bi bio crossover koji bi pogonski sklop posudio od Outlandera PHEV, kojeg pokreće 2,0-litreni benzinac uparen s električnim motorom. Tako barem tvrdio nissanov europski šef za istraživanje i razvoj, Takashi Shirakawa, koji je dodao kako konačna odluka još uvijek nije donijeta te da se razgovori u kojem smjeru krenuti još uvijek vode.

Spomenuti izvor navodi da bi se Outlanderov pogonski sklop mogao naći u produkcijskom modelu sličnom konceptnom modelu Gripz iz 2015. koji je imao hibridni pogon kojeg je činio benzinski motor manjeg obujma i električni motor iz Leafa. Sam Shirakawa kaže da bi većina kupaca htjela imati manji električni automobil, a s obzirom na popularnost crossovera taj se karoserijski oblik nameće sam prema sebi.

Za sada nema konkretnih planova glede datuma do kojeg bi se ovaj model trebao naći na tržištu, no izvor kaže kako bi se više trebalo znati u narednih nekoliko mjeseci.

YouTube MP3 - Hotmail
1