Nissan stvorio uspavanke za djecu koja dobro spavaju samo u automobilu

Nissan stvorio uspavanke za djecu koja dobro spavaju samo u automobilu

Nissan je predstavio prvi album "uspavanki bez emisija" čiji uspavljujući zvuci umiruju djecu naviklu na spavanje u vožnji. U ovim se "skladbama" zvuci Nissana LEAF prepliću sa zvukom brujanja motora s unutarnjim izgaranjem i tako hipnotički umiruju djecu

Nissan je osmislio ekološko rješenje za iscrpljene roditelje koji se oslanjaju na umirujući učinak vožnje kako bi uspavali svoje malene.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Predstavili su Nissan LEAF Dream Drive – prvi album za uspavljivanje djece u električnom vozilu, nastao u suradnji Nissanovih inženjera i dizajnera zvuka i stručnjaka za san, Toma Middletona. Ovaj album sadrži umirujuće frekvencije brujanja motora s unutarnjim izgaranjem – dokazane metode za uspavljivanje djece – premda je vožnja u potpunosti bez emisija.

Većina roditelja  djecu uspavljuje vožnjom

Nova istraživanja ukazuju na kroničnu neispavanost roditelja diljem Europe. Većina roditelja (65%) s djecom do dvije godine starosti noću spava manje od pet sati, 60% njih priznaje kako djecu uspavljuju vožnjom, a više od pola (57%) to radi barem jednom tjedno.

Istražujući zašto roditelji vjeruju u ovu metodu, Nissan je otkrio kako 70% njih smatra da njihovu djecu umiruje kretanje vozila, premda su zapravo za to najzaslužnije umirujuće frekvencije motora s unutarnjim izgaranjem.

“Električno vozilo poput Nissana LEAF bolji je izbor za uspavljivanje djece u vožnji, premda tiha vožnja možda i ne djeluje tako umirujuće kao brujanje konvencionalnog motora. Motori s unutarnjim izgaranjem emitiraju različite frekvencije bijelog, ružičastog i smeđeg šuma, stvarajući orkestralnu zvučnu pozadinu koje djeluje posebno umirujuće na djecu”, kažu iz Nissana.

Uspavljivanje bez štetnih emisija

Ipak, uspavljivanjem djece u vožnji značajno se povećava ugljični otisak, pa se sada ono može obavljati – i kod kuće. Nissanov album sadrži pet trominutnih skladbi, a sve je besplatno dostupno za slušanje i preuzimanje na više internetskih platformi.

“Riječ je o prvoj suradnji ikad u kojoj je umjetnik – vozilo. Osim umirujućih frekvencija motora s unutarnjim izgaranjem koje mogu čuti samo djeca, album sadrži snimke vanjskih i unutrašnjih zvukova Nissana LEAF koji stvaraju orkestralnu zvučnu kulisu”, izjavio je dizajner zvuka Tom Middleton.

Podijeli:
1