Nissan je spreman “naelektrizirati” Goodwood

Nissan je spreman “naelektrizirati” Goodwood

Nissan će ovog vikenda na Festivalu brzine u Goodwoodu svojim revolucionarnim prototipom na potpuno električni pogon BladeGlider i najnovijom generacijom svojeg sportskog automobila GT-R Nismo i GT-R za 2017, predstaviti svoje viđenje sportskih automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

BladeGlider, koji je zadnji put vožen na uličnoj stazi u Monaku, predstavlja nissanovu najnapredniju tehnologiju za vožnju bez emisija i inovativan dizajn automobila. To vozilo pruža uvid u budućnost sportskih automobila izlazit će tijekom prva tri dana događaja na legendarnu uzbrdicu u Goodwoodu i oduševljavati posjetitelje čistom snagom motora na posve električni pogon. Posljednjeg dana događanja BladeGlider će izaći na stazu u Goodwoodu, gdje će odabranim predstavnicima medija biti pružena rijetka prilika da sudjeluju u prvim vožnjama u Europi.

BladeGlider će između vožnji biti izložen u paddocku, gdje će posjetitelji moći izbliza pogledati ovaj automobil koji predstavlja nissanovu viziju inteligentne mobilnosti koja će promijeniti način na koji se automobili voze, što ih pokreće i kako su integrirani u društvo.

Ponz Pandikuthira, potpredsjednik odjela za planiranje proizvoda, Nissan Europa, izjavio je: “Kao predvodnik pokreta električne mobilnosti, Nissan želi da se ljudi zanimaju za budućnost tehnologije za vožnju bez emisija, a Nissan BladeGlider upravo to i postiže. BladeGlider u središte zbivanja stavlja zabavu, okretni moment, štedljivost i dizajn u skladu s vrhunskim performansama automobila. Na Goodwoodu su tijekom godina predstavljeni brojni legendarni sportski automobili i to je najbolje mjesto za dinamično predstavljanje BladeGlidera koji prikazuje nissanovu viziju inteligentne mobilnosti u akciji”.

BladeGlider nije jedini sportski automobil koji će tijekom vikenda festivala izjuriti iz nissanova boksa. Perjanica ponude izvedbi nissanovog modela GT-R, Nismo, automobil iz snova brojnih obožavatelja, dokazat će svoje trkaće vještine na utrci na uzbrdici u četvrtak, petak i subotu. Njegovo će mjesto u nedjelju preuzeti inačica GT-R za 2017. godinu, koja će jurnjavom na usponu podsjetiti posjetitelje zašto je riječ o jednom od najcjenjenijih superautomobila na svijetu.

– – –

Više o Nissan BladeGlideru: Margot Robbie je prva ambasadorica električnih vozila Nissana

1