Nissan bi sljedeći model Z mogao razviti u suradnji s Mercedesom

Nissan bi sljedeći model Z mogao razviti u suradnji s Mercedesom

Prema posljednjim saznanjima Nissan traži partnera za razvoj sljedećeg modela Z, odnosno nasljednika modelu 370Z. Partnerstvo bi dakako trebalo poslužiti smanjenju troškova razvoja i proizvodnje te dakako samom ubrzanju dolaska novog automobila na tržište.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Taj partner bi navodno lako mogao biti Mercedes-Benz. Točnije, japanski izvori navode da je do razgovor između Nissana i Mercedesa glede ovog projekta već bilo, no za sada nije poznato do kuda su stigli. U svakom slučaju suradnja bi bila sasvim logična.

Renault-Nissan i Daimler su strateški partneri, već su surađivali na više različitih proizvoda, a među posljednjima je infinitijev QX30 koji se temelji na mercedesovom GLA. Svakako ne treba zaboraviti ni mercedesovu X klasu kojoj je osnova nissanova Navara.

Trenutni 370Z je na tržištu prisutan još od 2008. i svakako mu je stiglo vrijeme za zamjenu. O nasljedniku za sada nema konkretnih informacija, no očekuje se kako će biti dostupan s dva motora, odnosno s 2,0-litrenim 4-cilindričnim mercedesovim te 3.0 V6 bi-turbo pogonskim sklopom iz infinitijevog Q60, no u osjetno snažnijem izdanju.

Novi Z se navodno može očekivati najranije već tijekom sljedeće godine, no službene potvrde još uvijek nema.

Podijeli:
1