Nissan: sljedeći GT-R će biti najbrži supersportski automobil na svijetu

Nissan: sljedeći GT-R će biti najbrži supersportski automobil na svijetu

Nissanov GT-R je automobil o kojem u pravilu možemo pričati u superlativima, stoga i ne čudi da su mu njegovi poklonici dali razne nadimke od kojih je još uvijek najpoznatiji Godzilla. No, čini se kako to radioaktivno čudovište baš i neće biti najbolji način kako bi se opisala njegova snaga i brutalnost jer iz Nissana najavljuju pohod na brzinski rekord.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, u intervjuu Autocaru na goodwoodskom Festivalu brzine nissanov šef dizajna Alfonso Albaisa je izjavio da je nissanov cilj učiniti sljedeću generaciju modela GT-R “najbržim supersportskim autombilom na svijetu.” Također, dodao je da će dizajnom ovaj model i dalje biti jedinstveno, odnosno da će se “zadržati vizualni identitet koji je različit od svih ostalih predstavnika njegovog segmenta.”

Dobar uvid u to kako bi ovaj automobil trebao izgledati ili barem biti temelj na kojem će se razviti dizajn nasljednika je studija Nissan 2020 Vision. Ipak Albaisa priznaje kako još uvijek nije započeo ozbiljan rad na dizajnu ovog vozila, iako ima raznih ideja, i tako će biti sve dok se ne završi razvoj novog motora i nova platforme koji su još uvijek u relativno ranoj fazi.

Rekao je i da je elektrifikacija pogonskog sklopa moguće, no da za sada nema nikakvih potvrda toga. U svakom slučaju Albaisa vjeruje da će sljedeći GT-R vladati trkaćim stazama bez obzira hoće li imati elektrificirani pogon ili ne.

Zaključimo da novi GT-R neće stići na tržište još par godina, a kada stigne možemo očekivati nešto zaista posebno, kako kada je riječ o performansama tako i kada je riječ o njegovom izgledu.

Podijeli:
1