Nissan priprema liniju električnih crossovera?

Nissan priprema liniju električnih crossovera?

Nissan je tijekom prošle godine na tokijskom auto salonu predstavio konceptni model IMx. Tada su iz Japana stigli izvještaji kako bi dotična studija mogla poslužiti kao izravna najava novog produkcijskog automobila, a neki su zaključili da bi IMx mogao imati i značajan utjecaj na sljedeću generaciju modela Qashqai.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U svakom slučaju čini se kako su nissanovi planovi puno širi od IMx-a. Naime, prema posljednjim saznanjima Nissan je pri EUIPO-u (Uredu Europske Unije za zaštitu intelektualnog vlasništva) registrirao još nekoliko oznaka koje upućuju na mogućnost stvaranja linije električno pokretanih crossovera.

Konkretnije, radi se o oznakama IMS i IMQ pa je za pretpostaviti da je riječ o modelima koji su povezani sa studijama IMx i IMx KURO. U nissanovoj nomeklaturi IM označava Intelligent Mobility, a što će označavati S i Q za sada nije poznato. Više bi mogli saznati uskoro s obzirom da će Nissan već sredinom sljedećeg mjeseca u Detroitu predstaviti novi električni koncept.

Prema trenutno dostupnim informacijama Nissan će lansirati električni crossover za godinu dvije, a ovaj će se model temeljiti na novoj platformi namijenjenom prvenstveno električno pokretanim modelima.

Podijeli:
1