Nissan predstavio Leaf Nismo

Nissan predstavio Leaf Nismo

Ljubitelji japanskih performance vozila su svakako upoznati s nazivom Nismo, a ostale ćemo podsjetiti kako je riječ o tzv. kućnom tuneru Nissana koji dorađuje standardne modele ovog japanskog proizvođača. Najpoznatiji je GT-R Nismo, a sada je predstavljena istoimena izvedba električno pokretanog modela Leaf.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Leaf Nismo je za sada predstavljen samo za japansko tržište, odnosno tamo će mu uskoro započeti prodaja. Izvori javljaju kako će Leaf ponijeti oznaku Nismo bez ikakvih dorada samog pogonskog sklopa, već je većinom riječ o vizualnom, dakle estetskom dotjerivanju postojećeg vozila te ponekim unaprjeđenjima voznih svojstava.

S tehničke strane rekalibriran je ECU kako bi odziv gasa postao bolji, dotjeran je ovjes, upravljački sustav i sl, a tu su i 18-colni alu naplatci. Glavne vizualne novosti su tako novi branici, nova maska, LED svjetla za dnevnu vožnju i sl, a u unutrašnjosti su primjetni novi upravljač presvučen Alcantarom i kožom te jedinstveni Nismo ručica mjenjača, presvlake, instrumenti i sl.

Za sada navodno nije planirano ponuditi ovaj model na drugim tržištima.

Podijeli:
1