Nissan potvrdio premijeru na CES-u. Stiže Leaf s većom autonomijom?

Nissan potvrdio premijeru na CES-u. Stiže Leaf s većom autonomijom?

Prije nekoliko dana smo vas izvijestili kako će Mercedes na predstojećem Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, odnosno CES-u, predstaviti novu generaciju modela CLA. No, čini se kako CES neće biti pozornica za premijeru samo jednog novog produkcijskog automobila. Naime, iz Nissana je stigla vijest da će u Las Vegasu predstaviti novi model, ali bez potvrde o kojem se automobilu radi.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ipak, prea onome što do sada znamo o tom automobilu zaključujemo kako se radi o novoj verziji električno pokretanog Leafa koja je isprva trebala biti predstavljena u Los Angelesu, no premijera je odgođena zbog uhićenja Carlosa Ghosna. Afera Ghosn još uvijek nije okončana, no Nissan se vraća u normalu i nastavlja s predstavljanjem svojih noviteta.

Službenih podataka o novoj verziji Leafa za sada nema, no očekuje se kako će imati veće baterije, kapaciteta 60 kWh. To bi mu trebalo biti dovoljno za autonomiju od oko 370 km, odnosno oko 120 km više od standardnog modela. Dakako, ovaj će model biti i nešto skuplji, a više ćemo saznati uskoro jer CES svoja vrata otvara početkom iduće godine.

Podijeli:
1