Hotmail, gmail log in, fb log in'

Nissan osvježio X-Trail

Nissan osvježio X-Trail

Nakon što je američkim kupcima predstavio facelift njihovog X-Traila, Nissan je tijekom ovog vikenda održao premijeru osvježenog izdanja europske verzije ovog modela. Ukratko, riječ je o skupu dorada koje će X-Trail učiniti konkurentnijim među sve širom i kvalitetnijom konkurencijom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prije svega tu je nekoliko vizualnih izmjena poput šire V-Motion maske motora, novog branika i redizajniranih svjetala s integriranim svjetlima za dnevnu vožnju. Otraga novost čine redizajnirani branici i dorađena stražnja svjetla. Tu su i novi 17 i 18-colni naplaci, proširena paleta boja (Red Pearl, Blue Pearl, Dark Brown i Orange Pearl) i neki manji detalji.

Unutrašnjost je dorađena novim upravljačem, raznim ukrasnim detaljima, novim presvlakama i proširenim popisom standardne i opcijske opreme. Također, povećana je zapremina prtljažnika u izvedbi s pet sjedala koja sada umjesto dosadašnjih 550 iznosi 565 l.

Što se opreme tiče treba reći da će X-Trail tijekom 2018. postati dostupan s nissanovim ProPilot sustavom polu-autonomnog upravljanja koji će moći nadzirati upravljanje, ubrzavanje i kočenje tijekom vožnje u jednoj traci na autoputu, tijekom većih gužvi i sl. Također, X-Trial će ubuduće biti opremljen sustavom automatskog kočenja s mogućnošću prepoznavanja pješaka i sustav prepoznavanja bočnog nailaska vozila i pješaka otraga.

Ponudu motora i dalje čine 1,6-litreni dizelski i benzinski te 2,0-litreni dzelski turbo 4-cilindrični motori upareni sa 6-stupanjskim ručnim te CVT mjenjačima i pogonom na prednje te na sva četiri kotača.

1