Nissan osvježio Qashqai

Nissan osvježio Qashqai

Nissan je na ženevskom auto salonu predstavio osvježenu izvedbu trenutne generacije svog najpopularnijeg europskog modela, crossovera Qashqai. Ukratko radi se o faceliftu koji donosi očekivane dorade stylinga te nekoliko tehničkih novosti koje bi trebale osigurati poželjnost ovog automobila u drugoj polovici njegovog proizvodnog ciklusa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vanjski izgled automobila djeluje ponešto sofisticiranije i elegantnije zahvaljujući raznim izmjenama prvenstveno prednjeg kraja, odnosno maske, svjetala i branika, no određene preinake su primjetne i otraga, posebno kod svjetala. Unutrašnjost se može pohvaliti unaprijeđenom prednjom armaturom, posebno središnjim stupom te višom kvalitetom izrade. Također, tu je i nova generacija nissanovog NissanConnect infotainment sustava, kao i novi više-funkcijski upravljač.

Uz proširenu paletu boja osvježeni Qashqai je dostupan i s novim setovima 17, 8 i 19-colnih naplataka, dok se ponuda motora, koliko je za sada poznato, neće mijenjati. Kroz određene izmjene su pak prošli ovjes i upravljački sustav, a cilj je bio osigurati rafiniraniju vožnju. Sličan je bio zadatak i povećanja zvučne izolacije putničke kabine.

Dosadašnja ponuda sigurnosnih i sustava pomoći vozaču će postati bogatija za sustav Intelligent Emergency Braking koji uključuje sustav prepoznavanja pješaka i upozorenje na bočni promet otraga.
Također, s osvježenim Qashqaijem će biti dostupan i nissanov polu-autonomni sustav upravljanja ProPilot.

Prve isporuke osvježene verzije na europskim tržištima kreću u srpnju.

YouTube MP3 - Hotmail
1