Nissan ne odustaje od modela Z

Nissan ne odustaje od modela Z

Poklonici nissanovih Z modela već dugo čekaju na novi automobil iz ove sportske obitelji, a u jednom su se trenutku proširile i glasine kako će Nissan u potpunosti odustati od dotične modelne linije. Čini se kako tome ipak neće biti tako pa će oznaka Z ostati na tržištu još neko vrijeme, no za sada nije sigurno u kojem obliku.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nissanov potpredsjednik za planiranje Michael Bunce je izjavio kako postoje planovi za novi Z model, odnosno kako se trenutno razmatraju razne mogućnosti kako bi se došlo do najboljeg mogućeg izbora da bi se osigurala sigurna budućnost za ovu liniju proizvoda. Bunce dodaje da su u Nissanu svjesni značenja i vrijednosti linije Z za cjelokupni imidž marke pa od nje nemaju nikakvu namjeru odustati.

Trenutno dakle nije poznato kakav će točno novi model Z biti, a nadamo se kako neće postati crossover, što je nažalost s obzirom na tržišne trendove i više no moguće. Također, za sada ne znamo ni koji će ga pogonski sklop pokretati, a izgledno je da bi se moglo raditi o nekom obliku hibrida.

Ono što je sigurno trenutni 370Z je na tržištu prisutan još od 2009. i svakako mu treba zamjena.

Podijeli:
1