Nissan nastavlja s najavom novog Leafa

Nissan nastavlja s najavom novog Leafa

Nissan će novu generaciju modela Leaf predstaviti u Japanu 6. rujna, a potom bi ovaj novi električni kompakt trebao nastupiti i na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu. Podsjetimo, Nissan Leaf će svojim kupcima prvenstveno ponuditi veću autonomiju te napredne sigurnosne sustave, kao i osjetno moderniji dizajn.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Prema navodima proizvođača novi će Leaf oduševiti svoje vlasnike te podići standarde kada je riječ o električnim vozilima, a radi se o segmentu koji se osjetno promijenio od 2010. kada je na tržište stigla trenutna generacija Leafa.

Koliko je za sada poznato novi će Leaf biti dimenzija 4480 x 1791 x 1560 mm te međuosovinskog razmaka od 2700 mm. Očekuje se bogata oprema s posebnim naglaskom na sigurnosti, odnosno sustavima pomoći vozaču. Primjerice tu je napredni sustav automatskog parkiranja ProPilot Park koji će biti dio nissanovog ProPilot sustava polu autonomnog upravljanja.

Što se pak pogonskog sklopa tiče novi Leaf će pokretati električni motor snage 110 kW, odnosno 150 KS te najvećeg okretnog momenta od 320 Nm. Osjetan je to rast u odnosu na prethodnika čiji je motor razvijao snagu od 110 KS, no još važnije je da je tu i 40 kWh baterija. Podaci o autonomiji za sada nisu poznati, no ona će navodno dosizati i do 550 km u verziji s još nepotvrđenom opcijskom baterijom većeg kapaciteta.

Podijeli:
1