Hotmail, gmail log in, fb log in'

Nissan najavo novi Leaf

Nissan najavo novi Leaf

Nissan je objavio prvi službeni teaser nove generacije vrlo popularnog električno pokretanog kompakta, odnosno modela Leaf. Novi model bi službeno trebao biti predstavljen do kraja ove godine, a prve isporuke na europskim tržištima se očekuju u prvoj polovici sljedeće godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Trenutna generacija Leafa je prema tvrdnjama njegovog proizvođača najuspješniji električni model na svijetu s preko 260.000 prodanih primjeraka. Dakle, pred novitetom je veliki zadatak, no za sada nema službenih informacija o njegovom pogonskom sklopu.

Raniji izvještaji su ukazivali na to da će Leaf biti kupcima ponuđen u dvije opcije, odnosno s dvije baterije. Onom kapaciteta 40 i onom kapaciteta 60 kWh. Ova potonja će navodno imati autonomiju od oko 550 km.

Iz Nissana je ranije potvrđeno da će novi Leaf imati neki oblik sustava autonomnog upravljanjapod oznakom ProPilot koji će omogućiti automobilu samostalno upravljanje na autoputovima do određene brzine.

Sam teaser nam samo otkriva da će ovaj novitet biti opremljen LED prednjim svjetlima koja svakako izgledaju bolje od onih na trenutnom Leafu. Veliki utjecaj na konačni izgled će vjerojatno imati konceptni model IDS.

Na kraju recimo i da je Nissan najavio “seriju fotografija i podataka” koji će biti objavljeni u narednom periodu kao najava konačne premijere.

1