Nissan Leaf – posljednja saznanja

Nissan Leaf – posljednja saznanja

Službena premijera trenutno najprodavanijeg električnog automobila na svijetu, nissanovog Leafa će se održati 6. rujna, a sam proizvođač je već u nekoliko navrata najavio pojedine značajke ovog vozila. Sada nam pak stižu posljednje informacije koje, nisu službeno potvrđene, no čini se kako su procurile izravno iz Nissana.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, riječ je o izvedbi namijenjenoj američkom tržištu, no što se pogona tiče tu ne bi smjelo biti nikakvih razlika u odnosu na verzije koje će se prodavati u ostatku svijeta. Jedine “američke” informacije su one o tri paketa opreme S, SV i SL, no moguće je i da isti budu dostupni i šire te cijeni koja će se kretati između 30.000 i 36.000 Dolara.

Inače ovaj automobil je dimenzija 4480 x 1791 x 1560 mm te međuosovinskog razmaka od 2700 mm. Očekuje se bogata oprema s posebnim naglaskom na sigurnosti, odnosno sustavima pomoći vozaču.

Što se pak pogonskog sklopa tiče novi Leaf će dakle pokretati električni motor snage 110 kW, odnosno 150 KS te najvećeg okretnog momenta od 320 Nm. Osjetan je to rast u odnosu na prethodnika čiji je motor razvijao snagu od 110 KS, no još važnije je da je tu i 40 kWh baterija. Podaci o autonomiji za sada nisu poznati, no ona će navodno dosizati i do 550 km u verziji s još nepotvrđenom opcijskom baterijom većeg kapaciteta.

Uskoro više.

YouTube MP3 - Hotmail
1