Nissan Leaf – najprodavaniji automobil u Norveškoj i prvi električni automobil po prodaji u Europi

Nissan Leaf – najprodavaniji automobil u Norveškoj i prvi električni automobil po prodaji u Europi
tekst: Sandro Vrbanus

Prodaja električnog vozila Nissan Leaf povećava se diljem Europe zahvaljujući sve većoj potražnji kupaca i njihovom interesu za kupnjom električnih vozila. Norveška se pokazala iznimnim tržištem za električne automobile, pa tako i za Leaf. Ondje je 2018. prodano više od 12.000 Nissana Leaf, a taj se uspjeh u prodaji duguje prije svega činjenici da se ta zemlja posebno usredotočila na održivost.

Zahvaljujući stalno visokoj potražnji, Nissan LEAF postao je i najprodavanije električno vozilo 2018. u Europi, gdje ih je prodano više od 40.000 komada.

Nissan je nedavno potvrdio da radi na dvije nove verzije modela LEAF za Europu. Novi Nissan LEAF 3.ZERO opremljen baterijom od 40 kWh najprodavanijem električnom vozilu u Europi dodaje 8-inčni zaslon multimedijskog sustava koji omogućuje dodatne povezane usluge, kao što je navigacija od vrata do vrata. Posve nova i unaprijeđena aplikacija NissanConnect EV isto će tako biti dostupna kad novi LEAF 3.ZERO krene u prodaju u Europi.

Osim novih povezanih usluga, donosi i nove boje i mogućnosti za personalizaciju, uključujući krov u kontrastnoj boji, što omogućuje još bolju personalizaciju te čini to Nissan električno vozilo još privlačnijim potencijalnim kupcima.

Novi Nissan LEAF e+ 3.ZERO Limited Edition opremljen je poboljšanom baterijom od 62 kWh te omogućuje bolje performanse i domet do 385 km jednim punjenjem. Verzija sa 62 KWh baterijom dolazi na hrvatsko tržište početkom 2020. godine.

Ken Ramirez, viši potpredsjednik Odjela za prodaju i marketing, Nissan Europa, izjavio je: “Ova najnovija najava obilježava početak vrlo optimistične 2019. za našu ponudu električnih vozila. Možemo proslaviti rekordni uspjeh u prodaji u Norveškoj, na primjer, jer on dokazuje da se Nissanov električni ekosustav u relativno kratkom roku pokazao kao najbolji izbor za održivi način života. Ponuda je bolja no ikad prije te se radujemo sve većem broju vlasnika električnih vozila u nadolazećim mjesecima”.

Nadalje, Nissan Leaf i dalje je najprodavanije električno vozilo u svijetu, a od predstavljanja originalnog modela 2010. diljem svijeta prodano je 380.000 automobila.

Podijeli:
1