Nissan Juke – još jedan teaser i potvrda premijere

Nissan Juke – još jedan teaser i potvrda premijere

Nissan sasvim jasno ima velika očekivanja od nove generacije automobila koji je, takoreći, osnovao segment subkompaktnih crossovera. Dakako, radi se o modelu Juke, a objavom drugog teasera je sada je i službeno potvrđeno da će premijera ovog vozila biti održana 3. rujna. Automobil će nakon toga imati premijeru na ovogodišnjem izdanju frankfurtskog auto salona.

Novi teaser nam još jednom pokazuje prednji kraj ovog vozila i otkriva nam njegov zanimljivi svjetlosni potpis. Nadalje, maska motora bi trebala biti izraženija i trebala bi podsjećati na veći Qashqai. Očekuje se da će Juke imati dodatnu plastičnu zaštitu donjih dijelova karoserije što će ovaj automobil učiniti vizualno robusnijim. Općenito, novi bi Juke trebao biti nešto konvencionalnije, no opet atraktivne i dinamične vanjštine.

Od tehničkih detalja za sada znamo da će se ovaj automobil temeljiti na CMF-B platformi koju koriste novi Renault Clio i Captur. Ponudu motora će činiti 1,0 i 1,3-litreni turbo benzinski te 1,5-litreni turbo dizelski motori. Vrlo je izgledno je da će se u ponudi naći plug-in hibridna verzija s električnom autonomijom od oko 30 km. Do kraja životnog vijeka nove generacije sasvim je moguća i električno pokretana verzija.

Početak prodaje ovog automobila će krenuti najkasnije početkom sljedeće godine. Raniji teaser i “špijunske” fotografije prototipa pogledajte ovdje i ovdje.

Podijeli:
1