Nissan Juke: hibridni koncept stiže u Tokio

Nissan Juke: hibridni koncept stiže u Tokio

Prema posljednjim saznanjima Nissan će krajem ove godine na tokijskom salonu predstaviti novi konceptni model s kojim će najaviti novu generaciju modela Juke. Ova studija ne samo da će nam reći u kojem će smjeru Juke krenuti kada je riječ o dizajnu, već će nam pokazati i u kojem smjeru Nissan namjerava krenuti kada je riječ o tehničkim rješenjima ovog vozila.

Konkretnije, tokijska studija će biti opremljena novim hibridnim pogonskim sklopom koji bi se u konačnici trebao naći i u ponudi produkcijskog modela. Navodno će se raditi o izvedbi koja će nositi oznaku e-Power, a hibridni će sklop činiti kombinacija 1,2-litrenog 3-cilindričnog benzinca i električnog motora, gdje će ovaj prvi biti zadužen za proizvodnju električne energije. Također, to bi trebao biti jedini izvor energije, odnosno neće se raditi o plug-in hibridu, a baterije će biti relativno manje pa neće utjecati na masu vozila ili ponudu prostora unutar njega.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Što se dizajna tiče, može se očekivati velik utjecaj konceptnog modela Gripz (na slici), no više bi trebali doznati prije same premijere u listopadu ove godine.

Podijeli:
1