Nissan Juke: hibridni koncept stiže u Tokio

Nissan Juke: hibridni koncept stiže u Tokio

Prema posljednjim saznanjima Nissan će krajem ove godine na tokijskom salonu predstaviti novi konceptni model s kojim će najaviti novu generaciju modela Juke. Ova studija ne samo da će nam reći u kojem će smjeru Juke krenuti kada je riječ o dizajnu, već će nam pokazati i u kojem smjeru Nissan namjerava krenuti kada je riječ o tehničkim rješenjima ovog vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, tokijska studija će biti opremljena novim hibridnim pogonskim sklopom koji bi se u konačnici trebao naći i u ponudi produkcijskog modela. Navodno će se raditi o izvedbi koja će nositi oznaku e-Power, a hibridni će sklop činiti kombinacija 1,2-litrenog 3-cilindričnog benzinca i električnog motora, gdje će ovaj prvi biti zadužen za proizvodnju električne energije. Također, to bi trebao biti jedini izvor energije, odnosno neće se raditi o plug-in hibridu, a baterije će biti relativno manje pa neće utjecati na masu vozila ili ponudu prostora unutar njega.

Što se dizajna tiče, može se očekivati velik utjecaj konceptnog modela Gripz (na slici), no više bi trebali doznati prije same premijere u listopadu ove godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1