Nissan Juke – druga generacije stiže sljedećeg ljeta?

Nissan Juke – druga generacije stiže sljedećeg ljeta?

Nissan je navodno trebao predstaviti novu generaciju modela Juke do kraja ove godine, no premijera je odgođena do prve polovice 2019. Britanski Auto Express javlja kako će automobil na tržišta početi pristizati sredinom sljedeće godine, a kako se i očekivalo temeljit će se na renault-nissanovoj platformi CMF-B.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

To će omogućiti da ovaj automobil dobije posljednju generaciju renault-nissanovih motora, a u konačnici na tržište će stići i hibridne verzije. Za sada nema konkretnih informacija o potonjim, no spomenuti izvor javlja da bi kupcima trebala biti dostupan i tzv. range-extender pogonski sklop predstavljen još u konceptu Gripz.

Ova studija bi trebala izvršiti i značajan utjecaj na izgled vanjštine novog Jukea koji će i dalje biti vrlo moderan i lako prepoznatljiv automobil. Uz nešto dulji međuosovinski razmak novi će Juke ponuditi više prostora unutar putničke kabine, posebice na stražnjim sjedalima. Općenito, unutrašnjost će biti temeljito redizajnirana, a kupci mogu očekivati i osjetno višu kvalitetu materijala te bogatiju opremu s posebnim naglaskom na sigurnosti te infotainmentu. Također, novi će Juke ponuditi i široke mogućnosti personalizacije vozila.

Na kradju dodajmo da će Juke dakako biti dostupan i s benzinskim te dizelskim motorima. Konkretnije, u ponudi će se svakako naći 1,5-litreni dCi te 3-cilindrični 1,0-litreni benzinac, dok bi vrh ponude trebao činiti 1,6-litreni 4-cilindtični turbo snage oko 190 KS.

Očekuje se da će Nissan prije premijere konačnog produkcijskog vozila predstaviti najavnu studiju ovog automobila, a proizvodnja za europska tržište će ponovno biti povjerena nissanovim pogonima u engleskom Sunderlandu.

Podijeli:
1