Nissan Juke – druga generacija pred vratima

Nissan Juke – druga generacija pred vratima

Druga generacije modela Nissan Juke je trenutno u završnim fazama svog razvoja, a prema posljednjim saznanjima premijera će biti održana prije kraja ove godine. Potvrđuju to i priložene fotografije testnog prototipa ovog automobila kojeg je na talijanskim autocestama fotografirao naš čitatelj Mario.

Čak i preko ove kamuflažne naljepnice je vidljivo da će Juke zadržati svoj neobičan i jedinstven oblik, no opet čini se da vanjski dizajn neće biti toliko ekstravagantan kao kod trenutnog modela. Očekuje se veći utjecaj Qashqaija, no dakako u nešto manjem pakiranju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Bočne linije bi trebale biti istaknute, stražnje će kvake biti ponovno skrivene, linija krova nakošenija otraga za kupeovski look. Pored toga tu bi se trebala naći obiteljska maska motora, uža i elegantnija LED svjetla i sl.

Nadalje, novi Nissan Juke će se temeljiti na renault-nissanovoj CMF-B platformi, dakle istoj onoj koja služi kao osnova za novi Clio te Captur. To bi trebalo rezultirati nešto manjom masom, sličnim dimenzijama i većom ponudom prostora u unutrašnjosti vozila, kao i naprednijom opremom.

Osnovu motorizacije će činiti 1,0-litreni 3-cilindrični turbo benzinac kojeg će slijediti 1,3-litreni benzinski te 1,5-litreni 4-cilindrični turbo motori. Također, izgledno je da će se u ponudi naći hibridna verzija s električnom autonomijom od oko 30 km, a ne treba odbaciti mogućnost lansiranja isključivo električno pokretane izvedbe.

Foto: Mario Puškar

Podijeli:
1