Nissan Juke – druga generacija pred vratima

Nissan Juke – druga generacija pred vratima

Druga generacije modela Nissan Juke je trenutno u završnim fazama svog razvoja, a prema posljednjim saznanjima premijera će biti održana prije kraja ove godine. Potvrđuju to i priložene fotografije testnog prototipa ovog automobila kojeg je na talijanskim autocestama fotografirao naš čitatelj Mario.

Čak i preko ove kamuflažne naljepnice je vidljivo da će Juke zadržati svoj neobičan i jedinstven oblik, no opet čini se da vanjski dizajn neće biti toliko ekstravagantan kao kod trenutnog modela. Očekuje se veći utjecaj Qashqaija, no dakako u nešto manjem pakiranju.

Bočne linije bi trebale biti istaknute, stražnje će kvake biti ponovno skrivene, linija krova nakošenija otraga za kupeovski look. Pored toga tu bi se trebala naći obiteljska maska motora, uža i elegantnija LED svjetla i sl.

Nadalje, novi Nissan Juke će se temeljiti na renault-nissanovoj CMF-B platformi, dakle istoj onoj koja služi kao osnova za novi Clio te Captur. To bi trebalo rezultirati nešto manjom masom, sličnim dimenzijama i većom ponudom prostora u unutrašnjosti vozila, kao i naprednijom opremom.

Osnovu motorizacije će činiti 1,0-litreni 3-cilindrični turbo benzinac kojeg će slijediti 1,3-litreni benzinski te 1,5-litreni 4-cilindrični turbo motori. Također, izgledno je da će se u ponudi naći hibridna verzija s električnom autonomijom od oko 30 km, a ne treba odbaciti mogućnost lansiranja isključivo električno pokretane izvedbe.

Foto: Mario Puškar

Podijeli:
1