Nissan još jednom najavio novi Leaf

Nissan još jednom najavio novi Leaf

Nissan je objavio još jedan, sada već treći teaser nove, drug generacije svog električnog kompakta, odnosno modela Leaf. Službena premijera ovog automobila će se održati 6. rujna u Tokiju, nakon čega će svoj prvi javni nastup imati na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi teaser nam predstavlja tzv. 3D masku novog Leafa, a raniji su nam dali uvid u njegova prednja svjetala te kokpit. Također, u sklopu najavne kampanje Nissan je potvrdio kako će novi Leaf biti opremljen sustavom polu-autonomnog upravljanja ProPilot koji je već u upotrebi kod modela Qashqai i X-Trail.

Općenito što se dizajna tiče novi Leaf bi trebao biti pod velikim utjecajem nove Micre te konceptnog modela IDS, dok će interijer biti osjetno moderniji i opremljeniji. Podatke o onom najvažnijem, njegovom pogonskom sklopu, proizvođač još skriva.

Ipak, vjeruje se da će novi Leaf kupcima biti dostupan u vije verzije, odnosno s dvije baterije različitog kapaciteta. Konkretnije, navodno će se raditi o baterijama kapaciteta 40 i 60 kWh. Potonja će dakao biti skuplja, a vjeruje se kako će omogućavati autonomiju od oko 500 km.

Prodaja bi trebala započeti u prvoj polovici 2018.

YouTube MP3 - Hotmail
1