Nissan je osvježio ponudu za gradski model Micra

Nissan je osvježio ponudu za gradski model Micra

Promjene se ponajviše odnose na dostupne pakete opreme, a novost je N-Design razina koja nudi mogućnosti personalizacije i novu dvobojnu kombinaciju vanjskog izgleda

Prvi Nissanov model koji je proizveden u Renaultovoj tvornici i koji utjelovljuje sinergiju alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi je gradska Micra. Riječ je o modelu posebno dizajniranom da ispuni visoke zahtjeve europskog tržišta, te je mjerilo uspješne proizvodnje i prodaje. Nakon što posljednjih nekoliko izvedbi koje su dolazile iz Azije nisu imale prevelikog uspjeha na Starom kontinentu, aktualna generacija ipak postiže bolje rezultate. Micra je predstavljena 2017. godine, a do sada je prodana u više od 230.000 primjeraka u 34 europske zemlje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U cilju daljnjeg održavanja dobre prodaje u Nissanu su odlučili uvesti neke novosti kako bi se aktualizirao trenutni model. Tako je naglasak stavljen na pakete opreme, a koji su pojednostavnjeni te su uvedeni i neki novi. Ponuda Micre sastoji se od pet razina opreme. Postojećim razinama opreme Visia, Acenta i Tekna pridružena je posve nova razina opreme N-Design i omiljeni N-Sport.

Pet paketa opreme

Valja istaknuti kako su profinjeni elementi dizajna i iznimna posvećenost detaljima odlike svih inačica Micre. Kupci mogu birati između dvije boje prednjih i stražnjih ukrasnih profila te odabrati glavna LED svjetla koja pridonose sportskijem izgledu. Novi 16-inčni dvobojni naplatci Genki serijski su dostupni u razinama opreme N-Design i Tekna.

‘Sve što kupci vole kod Micre dodatno je poboljšano u novom izdanju. Pojednostavili smo odabir idealne razine opreme i postupak personalizacije vozila’ izjavila je Ekaterina Apushkina, glavna direktorica Odjela za marketing gradskih automobila pri Nissanu Europe. ‘Vođeni dosadašnjim uspjehom i osluškujući potrebe naših kupaca uspjeli smo stvoriti najmoćniju Micru dosad.’

Impresivna inačica N-Sport stvorena je kako bi plijenila poglede, a sada je i trajno dostupna u ponudi Micre. Sjajan prednji kraj, stražnji i bočni profili i nova crna kućišta retrovizora savršeno upotpunjuju 17-inčne crne aluminijske naplatke Perso. Svjetla za maglu i glavna svjetla serijski su izvedena u LED tehnologiji. U putničkoj kabini elementi dizajna stavljeni su u službu udobnosti vozača i putnika. Sjedala s umetcima od Alcantare usklađena s armaturnom pločom ostavljaju dojam vrhunske završne obrade. Njihov ergonomski dizajn pruža jako dobru potporu i smanjuje umor vozača tijekom duljih putovanja.

N-Design za više stila

Oprema N-Design prilagođava se potrebama kupaca koji žele izraziti svoju osobnost i stil. Mogu birati prednje, stražnje i bočne profile te kućišta retrovizora u sjajnoj crnoj boji ili boji kroma. Te su opcije za personalizaciju serijski dostupne za inačicu N-Design, kao i privlačni novi 16-inčni dvobojni naplatci Genki. Unutrašnjost krase presvlake sjedala od crne tkanine sa sivim umetcima te armaturna ploča, obloge za koljena i obloge vrata u imitaciji kože. Kupci se mogu odlučiti za uređenje unutrašnjosti u Energy narančastoj boji. Pored toga, za one koji žele personalizirati vozilo do najsitnijeg detalja na raspolaganju je niz dodatne opreme u istoj dinamičnoj boji.

Tekna je opremljena naprednim sustavima pomoći u vožnji i multimedijskim značajkama koje se temelje na Nissanovoj inteligentnoj mobilnosti – Nissanovoj viziji uzbudljivijih, povezanijih i tehnološki naprednijih rješenja mobilnosti. Sustav kamera Inteligentni Around View Monitor vozačima pomaže da sigurno i s lakoćom parkiraju te uključuje funkciju otkrivanja pokretnih objekata i upozorenje na vozilo u mrtvom kutu. Ekskluzivno je dostupan kao dio serijske opreme u razini opreme Tekna. Ljubitelji zvuka uživat će u audiosustavu Bose Personal.

Povezivost je bitna

Multimedijski sustav NissanConnect s navigacijom TomTom dostupan je uz nadoplatu od razine opreme Acenta nadalje. Apple CarPlay s uslugom glasovnog upravljanja Siri i Android Auto s uslugom Google Assistant dostupni su od razine opreme Acenta uz niz multimedijskih značajki. Micra je dostupna samo s jednim pogonskim strojem. Riječ je o 1-litrenom motoru s turbopunjačem. Motor je usklađen s emisijskom normom Euro 6d-Full, što znači da je štedljiviji i ispušta manje štetnih plinova.

Od razine opreme Visia nadalje, Micra je opremljena najvažnijim sigurnosnim tehnologijama: pomoći pri kretanju na uzbrdici, inteligentnim nadzorom udobnosti u vožnji i inteligentnim nadzorom putanje koji poboljšava upravljivost u zahtjevnim situacijama. Još naprednije tehnologije dostupne su u paketu Safety Pack. Paket je serijski dostupan u određenim inačicama te uključuje: inteligentno kočenje u nuždi s prepoznavanjem pješaka, automatsko upravljanje dugim svjetlima, upozorenje i asistenciju na izlazak iz voznog traka, prepoznavanje prometnih znakova.

Podijeli:
1