Nissan IMx će u proizvodnju za “par godina”

Nissan IMx će u proizvodnju za “par godina”

Nissanov šef dizajna Mamoru Aoki je potvrdio kako nissanov model IMx, predstavljen prošle godine u Tokiju, “nije samo konceptni model, jer će se za par godina naći na tržištu.” Podsjetimo, IMx je električno pokretani i autonomno upravljani crossover kojeg su mnogi vidjeli kao najava povišenog Leafa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S obzirom na ovu potvrdu iz Nissana čini se kako nisu bili daleko od istine. U Nissanu IMx vide kao vozilo koje će otvoriti put autonomnim sustavima upravljanja u mainstream modelima, a do njegova dolaska na tržište baterijski električni pogoni bi trebali nuditi značajno veću autonomiju pa će se raditi o vozilu koje će biti privlačno vrlo širokom broju potencijalnih kupaca.

Dodajmo kako je Nissan za ovogodišnji ženevski auto salon dodatno unaprijedio tokijsku studiju pa je za očekivati kako će s tim nastaviti sve do dolaska konačne verzije. Drugim riječima, možemo očekivati da će biti predstavljene nove verzije ovog vozila koje će nam sve više otkrivati o vizualnim i tehničkim karakteristikama produkcijske izvedbe.

Recimo i da su studiju pokretala dva električna motora kombinirane snage od 320 kW (435 KS) te najvećeg okretnog momenta od 700 Nm. Njegove baterije “velikog kapaciteta” mu omogućuju autonomiju veću od 600 km, a pogon je na sva četiri kotača.

Što će od svega stići do produkcijske verzije i kada će ona točno biti predstavljena tek ćemo saznati, a pojedini izvori tvrde da će se to dogoditi već 2020.

Podijeli:
1