Vjerojatno posljednji Nissan GT-R: ekskluzivna verzija samo za sretnike

Vjerojatno posljednji Nissan GT-R: ekskluzivna verzija samo za sretnike

Nova inačica kultnog japanskog sportskog superautomobila toliko će biti ekskluzivna da će je moći kupiti samo 100 kupaca, i to onih čija imena budu izvučena slučajnim odabirom iz liste prijavljenih

Nissan je predstavio novu, i vjerojatno posljednju, inačicu svojeg sportaša GT-R, u dvije inačice. One se punim imenom nazivaju Nissan GT-R Premium Edition T-spec i Nissan GT-R Track Edition Engineered by NISMO T-spec. Sami ovi nazivi već govore da je riječ o ekskluzivnim modelima kojima je posvećena posebna pozornost.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Oba modela donose keramičke kočnice, stražnji spojler načinjen od ugljikovih vlakana te jedinstvene detalje na amblemima sprijeda i straga te na poklopcu motora. Boje novih modela također su ekskluzivne za ovu liniju – nazivaju se “Midnight Purple” (ponoćno ljubičasta) i “Millennium Jade” (milenijski žad), čime Nissan vuče poveznicu s legendarnim, također ekskluzivnim, sportskim modelom Skyline R34.

Na luksuznu i prepoznatljivu vanjštinu nadovezuje se i luksuzna, ali i klasična unutrašnjost, izraženog sportskog karaktera. Pogonski sklop je 3,8-litreni V6 biturbo koji nudi 570 KS i 637 Nm okretnog momenta. Maksimalna je brzina ovog modela, kao i ranije, 315 km/h, a ubrzanje od nule do 100 km/ iznosi respektabilnih 2,8 sekundi.

Novi Nissan GT-R bit će proizveden u ukupno samo 100 primjeraka, a bit će ponuđen kupcima u Japanu i SAD-u. Oni neće moći tek tako jednostavno kupiti ovaj automobil. Svi će se zainteresirani morati prijaviti na posebnu listu, odakle će slučajnim odabirom biti određeno stotinu sretnika koji će uopće dobiti pravo postati vlasnicima novog GT-R-a. Prodaja na ovaj način započinje sljedećeg mjeseca, a istaknute cijene su od 122.000 do 138.000 eura, ovisno o opciji i paketu opreme.

Podijeli:
1