Nissan će novi GT-R najaviti s novim konceptom

Nissan će novi GT-R najaviti s novim konceptom

Trenutna generacija modela GT-R je na tržištu prisutna cijelo desetljeće te je sasvim logično da joj se bliži kraj. Također, sasvim je logično da se u takvoj situaciji sve češće počinju pojavljivati vijesti o njenom nasljedniku, a posljednja je informacija kako će nova generacija uskoro biti najavljena novim konceptnim modelom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Obilježavajući 50 godina modela GT-R, ali i tvrtke Italdesign, Nissan i talijanska dizajnerska kuća su početkom prošlog mjeseca predstavili su svoj prvi zajednički projekt, posebnu izvedbu GT-R-a nazvanu GT-R50 (na slici). Mnogi su pretpostavili kako ovaj automobil daje uvid u sljedeću generaciju standardnog GT-R-a, no to je sada opovrgnuto od strane nissanovog potpredsjednika za dizajn Alfonsa Albaisa.

Albaisa je rekao da GT-R50 nije koncept, nego automobil za kolekcionare. Također, dodao je i da je cilj tog modela bio odati počast ljudima koji stoje iza GT-R-a te da se konačni prijedlozi za dizajn nove generacije još uvijek razmatraju, a da će konačna odluka biti donijeta tek kada nissanovi stručnjaci finaliziraju pogonski sklop, podvozje i platformu na kojoj će se temeljiti.

Pretpostavlja se kako će novi GT-R imati neki oblik hibridnog pogonskog sklopa, a Albaisa je nedavno izjavio da je nissanov cilj učiniti sljedeću generaciju modela GT-R “najbržim supersportskim automobilom na svijetu”, kao i da će dizajnom ovaj model i dalje biti jedinstven, odnosno da će “zadržati vizualni identitet koji je različit od svih ostalih predstavnika njegovog segmenta.” Uz hibridni pogon idu dodatni kilogrami pa je sasvim očekivano da će se protiv toga u Nissanu boriti značajnijom upotrebom lakših materijala te još naprednijim aerodinamičkim rješenjima.

Što se modela GT-R50 tiče sasvim je izgledno kako će ga Nissan i Italdesign saviti u ograničenu serijsku proizvodnju te da će za svaki primjerak biti potrebno izdvojiti oko milijun Eura. Više o modelu GT-R50 možete pročitati ovdje.

Podijeli:
1