Nijemac 15 minuta spavao za volanom jureće Tesle na autocesti

Nijemac 15 minuta spavao za volanom jureće Tesle na autocesti

Bavarska policija opisala je neobičan slučaj, koji se dogodio 29. prosinca na njihovom dijelu autobahna. 45-godišnji vozač aktivirao je Teslin Autopilot i zaspao, a policajci su ga jedva probudili

Policijski službenici iz bavarskog Bamberga prijavili su neobičan slučaj od prošloga tjedna, kada je na dionici autoceste A70 njihova patrola primijetila osobu kako – spava za volanom automobila koji vozi autocestom. U pitanju je bio Teslin automobil, opremljen Autopilotom, pa ga je ovaj 45-godišnji vozač uključio i potom odspavao dobrih 15 minuta.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Spasio ga Autopilot

Prema policijskom izvješću, Tesla se kretala brzinom od 100 km/h na sustavu Autopilota, a vozač se zavalio u sjedalo sa zatvorenim očima, i s rukama koje nisu bile na upravljaču. Policajci su prestigli vozilo i pokušali ga zaustaviti, ali nisu uspjeli. Probudili su vozača tek sirenama nakon 15-ak minuta, pa su ga potom uspjeli natjerati da ih slijedi i naposlijetku se zaustavi.

Naknadno je ustanovljeno da je on zaista spavao, pokazivao je znakove korištenja opojnih sredstava, a u Tesli je imao ugrađen priručni (ilegalni) uređaj, kojim se automobil zavara, tako da sustav misli da su ruke vozača i dalje prisutne na upravljaču.

Zbog svega ovoga vozač je zaradio prekršajnu prijavu za ugrožavanje sigurnosti prometa, a vjerojatno samo srećom (i zahvaljujući Autopilotu) nitko zbog njegove opuštenosti i nesmotrenosti nije stradao. Do okončanja sudskog postupka oduzeta mu je vozačka dozvola.

YouTube MP3 - Hotmail
1