Nico Rosberg prvi je kupac kojem je isporučena Nevera

Nico Rosberg prvi je kupac kojem je isporučena Nevera

Svjetski prvak Formule 1 iz 2016. godine bio je jedan od prvih koji su naručili Neveru, a imao je čast da upravo njemu ona ovoga tjedna bude isporučena sa serijskim brojem 001

Poznati bivši vozač Formule 1 i svjetski prvak iz 2016. godine, Nico Rosberg, danas se aktivno bavi stvaranjem sadržaja za YouTube, naravno vezanoga uz automobile u utrke. Lani se doznalo kako je kupio jednu Neveru, kada je i posjetio Rimac Automobile te birao njezinu boju i ostale detalje. Kako je homologacija dovršena, a serijska proizvodnja nedavno započela, upravo Rosberg je bio i prvi kupac kojem je ovoga tjedna isporučena njegova Nevera – serijskog broja 001/150.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Žali što nije investirao

Primopredaja je obavljena u novom, privremenom, Rimčevom pogonu na zagrebačkom Jankomiru. Rosberg je cijeli proces preuzimanja svojeg hrvatskog hiperautomobila zabilježio i na videu, koji donosimo u nastavku. Zanimljivo, spomenuo je kako je Rimac vrlo brzo izrastao u kompaniju vrijednu 2 milijarde dolara, ali i da je sam imao prilike uložiti u njih – no, priliku je odbio, zbog čega sada očito žali. Naime, njegov mu je investicijski savjetnik rekao da je tržišna vaulacija Rimca tada previsoka, no Mate Rimac sada ističe da se ona od tada – učetverostručila.

Rosbergova Nevera dolazi u crnoj boji, s tek ponekim srebrnim detaljem. Uz automobil je dobio i posebnu kutiju za ključeve, izrađenu na CNC strojevima koji proizvode i samu Neveru, dva ključa, kao i knjižicu s uputama za korištenje. U ovom videu prvi puta smo mogli vidjeti i kako izgleda te kako funkcionira interijer Nevere – od elektroničkog namještanja položaja volana i sjedala, brojnih kamera pa do nekih detalja infotainment sustava.

Sljedeća epizoda na Rosbergovom YouTube kanalu bit će – prva vožnja Nevere.

YouTube MP3 - Hotmail
1