Nico Rosberg otkriva u dva video nastavka kako nastaje njegov C_Two

Nico Rosberg otkriva u dva video nastavka kako nastaje njegov C_Two

Bivši svjetski prvak u Formuli 1 jedan je od budućih vlasnika hrvatskog superautomobila C_Two Rimac automobila, a nedavno je posjetio njihove pogone, upoznao se s detaljima razvoja i proizvodnje, birao kombinacije boja za svoj primjerak te odradio testnu vožnju na prototipu

Nico Rosberg, svjetski prvak u Formuli 1 danas je aktivan youtuber s preko 870 tisuća pretplatnika, snima reportaže o sportskim automobilima, te daje svoj jedinstveni pogled na njih obogaćen iskustvom utrkivanja u najelitnijem automobilističkom natjecanju na svijetu. Ovoga ljeta bio je najavio da će za svoj sljedeći superautomobil odabrati električni C_Two Rimac automobila, jer on predstavlja i strast i brzinu ali i ekološku održivost koju Rosberg nadasve cijeni. Nakon odluke o kupovini došao je red na odabir boja i drugih opcija, zbog čega je Nijemac potegnuo do Svete Nedelje i snimio serijal videa za svoj YouTube kanal.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U prvom nastavku ispričana je priča o Rimac automobilima i razvoju modela C_Two, uz zaista mnoge detalje za sladokusce. Rosberg je s Matom Rimcem prošetao po pogonu u Svetoj Nedelji te posvjedočio da je tamo sve gotovo jednako kao u pogonima u kojima se proizvode bolidi Formule 1 – dizajn, simulacije, brza izrada prototipa, nakon toga izrada kalupa i laminiranje ugljikovih vlakana – sve je pod jednim krovom.

Posjetili su i odjele gdje nastaje inženjerski dio vozila, dizajn studio, razvoj pogonskog sklopa, baterija i sustava autonomne vožnje. Sve je dokumentirano u zaista detaljnom videu u kojem se mogu doznati mnoge informacije o kompliciranosti i zahtjevnosti projekta kao što je serijska proizvodnja električnog hiperautomobila. Pažljivi gledatelji doznat će i mnoge “tajne” oko hlađenja baterija, upravljanja aerodinamikom i sličnih hi-tech novotarija koje će C_Two nuditi kupcima.

U drugom nastavku Rosberg je birao boje i opcije za svoj primjerak C_Two, u čemu su mu pomogli Mate Rimac i glavni dizajner Adriano Mudri. U konačnici su sklopili tri opcije, crnu, crvenu i zelenu, među kojima će novi vlasnik odlučivati – uz pomoć svojih fanova na društvenim mrežama.

Nakon toga Rosberg i Rimac sjeli su u jedan od razvojnih prototipa i odvezli se do Velikog Trgovišća, gdje su obišli pogon za sklapanje baterija. Putem su u “geekovskom” razgovoru o inženjerskoj strani automobila razmijenili iskustva i usporedili razvoj ovog vozila s Formulom 1.

U trećem dijelu, koji još nije objavljen, očekuje se snimka Rosbergove prve probne vožnje s nešto naprednijim razvojnim prototipom C_Two. Za ljubitelje tehnologije, inženjerstva i automobila, ovaj video serijal bit će posebna poslastica. Ako ste se i sami prepoznali u ovom opisu, ne smijete propustiti ovu priču.

NADOPUNA: objavljen je i treći nastavak priloga o C_Two u kojem Nico Rosberg, kao prvi izvan Rimac Automobila, vozi predprodukcijski prototip hrvatskog superautomobila. Njegovom suvozaču Mati Rimcu, koliko god bio naviknut na ubrzanje svojeg bolida, u nekim trenucima nije bilo svejedno – u svakom slučaju, ni treći dio videa nije razočarao.

YouTube MP3 - Hotmail
1