Nico Rosberg naručio si je Rimčev C_Two

Nico Rosberg naručio si je Rimčev C_Two

Bivši svjetski prvak Formule 1, a danas aktivni youtuber, pokrenuo je seriju videa kroz koju će pratiti svoj proces nabavke novog hiperautomobila. Nama je to posebno zanimljivo jer će novi stanovnik Rosbergove garaže biti automobil proizveden u Hrvatskoj

Svjetski prvak u Formuli 1 iz 2016. godine, 35-godišnji Nijemac Nico Rosberg, nakon umirovljenja iz ovog sporta počeo se aktivno baviti snimanjem videa za YouTube. Taj novi hobi prilično mu dobro ide, jer na video platformi već ima 778 tisuća pretplatnika na svoj kanal. Naravno, tematika su mu automobili, utrke i sve vezano uz njih, pa je tako lani objavio i kako će kamerama bilježiti cijeli proces nabavke novog hiperautomobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U igri su bili Ferrari SF90 Stradale, Aston Martin Valhalla, Rimac C_Two i Koenigsegg Regera, da bi ove srijede automobilistički as i službeno objavio: “Kupit ću si C_Two!”. Hrvatski hiperautomobil još uvijek nije spreman za tržište, u Rimcu tek testiraju završne prototipe prije finaliziranja proizvodnog dizajna.

Nico Rosberg je prije nekoliko dana boravio u Svetoj Nedelji, objavio je Mate Rimac na svojem Facebook profilu, gdje je konfigurirao svoj budući automobil i odradio prvu pravu pokusnu vožnju. U videu kojim je objavio svoju kupnju, pak, C_Two je predstavio na stazi Circuit Paul Ricard u Francuskoj, gdje se prototip trenutačno testira. Nahvalio je njegov dizajn i karakteristike, činjenicu da se radi o ekološki “zelenom” automobilu, a najviše ga je impresionirao podatak o ubrzanju.

Od 0 do 100 km/h Rimac C_Two trebao bi, jednom kada bude finaliziran, stizati za samo 1,85 sekundi. Rosbergovi bolidi Formule 1, za usporedbu, imali su takvo ubrzanje za 2,6 sekundi.

Rosberg je najavio i cijelu seriju videa u kojima će prikazati proces kupovine C_Two, koji će mu vjerojatno biti isporučen pod novim komercijalnim nazivom koji još nije objavljen. Posjetit će, kaže, tvornicu i tamo snimiti reportažu, a planira zabilježiti i prve vožnje, iskustvo ubrzanja i sve druge bitne detalje kad je riječ o kupovini oko 2 milijuna dolara vrijednog hiperautomobila.

YouTube MP3 - Hotmail
1