Nevera, Chiron i Plaid: najbrža utrka ubrzanja na svijetu

Nevera, Chiron i Plaid: najbrža utrka ubrzanja na svijetu

Koji od najbržih serijskih automobila na svijetu na papiru ima najbolje ubrzanje u stvarnom svijetu? Pokušali su to doznati vlasnici nekih od njih, obitelj Frecka koja drži Triple F Collection

Triple F Collection je kolekcija automobila u vlasništvu američke obitelji Frecka. “Trostruki F” označava oca Davea i dvojicu sinova, Jordana i Jasona istog prezimena, koji kupuju luksuzne i skupe automobile, ali ih vole i pokazivati u javnosti. Nedavno su upravo oni bili među prvim kupcima kojima je i Rimčeva Nevera isporučena u SAD-u, a isporuku je obavio osobno Mate Rimac.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kolekcija obitelji Frecka sastoji se od 40-ak vozila i prati je službeni YouTube kanal, na kojem je objavljen najnoviji video – utrka ubrzanja između tri njihova superautomobila, i u svijetu poznata po vrhunskom ubrzanju. Sučelili su Rimac Neveru, Bugatti Chiron SuperSport i Tesla Model S Plaid u utrci ubrzanja – prvi puta da je netko ta tri vozila izravno odlučio utrkivati na ovaj način.

Vjerojatno vam nećemo previše “spoilati” doživljaj gledanja videa ako kažemo da su karakteristike vozila s papira relativno vjerno replicirane i na pisti – Nevera je na četvrt milje bila nedostižna i Tesli i Bugattiju, a s ostvarenim rezultatom od 8,72 sekunde za 402 metra zasjela je i na vrh ljestvice koju održava Triple F Collection. Najbrži je to, dakle, automobil u njihovoj kolekciji.

Snimke utrka donosimo u nastavku:

YouTube MP3 - Hotmail
1