Nešto veliko iz BMW-a – X7 iPerformance

Nešto veliko iz BMW-a – X7 iPerformance

BMW je obećao kako će nam prije frankfurtskog auto salona predstaviti nešto veliko, a sada su pristigle prve službene fotografije novog konceptnog modela X7 iPerformance koji izravno najavljuje proširenje SUV/crossover modelne linije ovog proizvođača. Točnije, već ranije potvrđeni X7 će zasjesti na sam vrh ove linije, a predstavljat će i sam vrh konvencionalne BMW-ove ponude.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Vjeruje se kako se automobil na priloženim slikama ne razlikuje previše od konačne produkcijske verzije koju bi na tržištu trebali za otprilike godinu dana, no trenutno još uvijek nema službenih potvrda oko vremena dolaska.

U osnovi X7 je veliki SUV koji je podjednako elegantan i robustan dizajnom koji je posebno naglašen s raznim vertikalnim elementima koji ga vizualno dodatno podižu. Tu su i veliki kotači, panoramski krov, razni kromirani elementi i slični detalji koji jasno daju do znanja o kakvom je vozilu riječ. Unutrašnjost je ujedno moderna i jednostavna te vrlo luksuzna i nenametljiva, a krase ju i kožne presvlake, elementi od drveta, digitalna instrumentna ploča, futuristički dizajnirani upravljač…

Koliko je za sada poznato ovaj će koncept biti opremljen plug-in hibridnim pogonskim sklopom sličnom onome u modelu 740e iPerformance kojeg pokreću turbo 4-cilindrični pogonski stroj uparen s električnim motorom i 9,2 kWh litij-ionskim baterijama. Konačni produkcijski model bi trebao biti dostupan s 3.0 TwinPower Turbo 6-cilindričnim motorom snage 250 kW (340 KS) i 4.4 TwinTurbo Turbo V8 snage 332 kW (450 KS), a izgledna je o dizelska izvedba X7 xDrive 40d.

Uskoro više.

YouTube MP3 - Hotmail
1