Neslužbeni koncept Mercedesa u čast Siru Stirlingu Mossu

Neslužbeni koncept Mercedesa u čast Siru Stirlingu Mossu

Kako bi odao počast nedavno preminulom "najvećem vozaču Formule 1 koji nikada nije bio svjetski prvak", dizajner Costas Phouphoullides izradio je vizualizaciju koncepta koja odgovara na pitanje – kako bi Mercedes-Benz SLR u Stirling Moss inačici mogao izgledati danas

Mercedes-Benz je 2009. godine izdao ograničenu seriju “Stirling Moss” svojeg modela 300 SLR. Izrađeno je samo 75 ovih automobila, a u slučaju da biste nekog od njihovih današnjih vlasnika htjeli riješiti tereta posjedovanja jednog primjerka, cijena bi mu se kretala u milijunima eura. Automobil koji je i tada privlačio poglede niti danas ne bismo nazvali zastarjelim, no moderne bi ga tehnologije mogle donekle osvježiti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Osvježenje ovog kultnog modela je imao na umu i dizajner Costas Phouphoullides kada se prihvatio alata za modeliranje i kreirao svoju viziju – Mercedes AMG GT Silver Echo. Ona odaje počast na Uskrs preminuloj legendi automobilizma, Siru Stirlingu Mossu, “najvećem vozaču Formule 1 koji nikada nije bio svjetski prvak”.

Mercedes-Benz SLR Stirling Moss (2009.)
Mercedes AMG GT Silver Echo koncept

Za razliku od izvornog automobila, ovaj nije zasnovan na modelu SLR već na AMG-u GT, sa svim dodacima koji bi mogli krasiti i danas proizvedenu posebnu verziju. Tu su velika LED svjetla i trake bliže 2020-im godinama, ali i, primjerice, ispušne cijevi smještene iza prednjih kotača koje su bile prisutne i na modelu iz 2009. godine.

Krova i vjetrobrana i dalje nema, a linije su još agresivnije i atraktivnije. Zapanjujući koncept za koji je prava šteta da vjerojatno nikada neće biti proizveden možete razgledati u priloženoj galeriji.

Podijeli:
1