“Nepobjedivi” i “autentični” Lamborghini za oproštaj od V12 motora

“Nepobjedivi” i “autentični” Lamborghini za oproštaj od V12 motora

Jedinstveni modeli Invencible i Auténtica, po karakteru roadster i coupé, stvoreni su kako bi se u Lamborghiniju dostojno oprostili od ere V12 motora i pokrenuli hibridnu eru poslovanja

Kroz nekoliko nas tjedana očekuje premijera novog Lamborghinijevog superautomobila, prvoga s hibridnim pogonom. No, prije nego talijanska kompanija u potpunosti zakorači u novu eru, onu s elektrificiranim pogonima, pripremili su poseban oproštaj od klasične ere i fosilnih goriva, u svojem stilu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Predstavljeni su tako modeli Lamborghini Invencible coupé i Auténtica roadster, dva jedinstvena automobila, izrađena samo u jednom primjerku te zasnovana na poznatom atmosferskom V12 motoru. Dizajnirani su u njihovom studiju Lamborghini Centro Stile, a utjelovljuju sve ono što je ova marka posljednjih godina i desetljeća predstavljala – snagu, kreativnost, sportski dizajn i trkaći karakter. Ovi su modeli posveta stilu iz prošlosti, ali donose svoj jedinstven stil i dizajn.

Posljednji pozdrav sa stilom

Invencible i Auténtica načinjeni su na karbonskom monocoqueu Aventadora, a od istog je materijala, ugljičnih vlakana i kompozita, načinjena i njihova karoserija. Pažljivo oko primijetiti će prednju haubu sličnu onoj kako kod modela Essenza SCV12, dok se i kod ovog modela ponavlja prepoznatljivi dizajnerski element šesterokuta, u svjetlosnom potpisu i drugdje, koji krasi njihove sadašnje i buduće automobile. Usisi zraka, primjerice, podsjećaju na model Sesto Elemento, a ovi specijalni modeli na sebi nose više takvih tragova povijesti, koje tek treba otkriti.

Unutrašnjost oba automobila također je jedinstvena. Boje u kabini slijede boju karoserije i akcenata (sivo-žuta kombinacija kod modela Auténtica odnosno crveno-crna za Invencible).

Lamborghiniji Invencible i Auténtica posljednji su primjerci u koje će biti ugrađen 6,5-litreni V12 uzdužno postavljen straga, prije prelaska na hibridne motore. Nudit će 720 KS i najviše 720 Nm okretnog momenta pri 6.750 okretaja/min, dolazit će sa 7-stupanjskim mjenjačem, pogonom na sve kotače te sustavom Lamborghini Dynamic Steering koji ih kontrolira. O cijenama se za sada ne govori.

U nastavku pogledajte galeriju službenih slika dvaju posljednjih isključivo benzinskih Lamborghinija.

YouTube MP3 - Hotmail
1