Neobičan teaser iz Porschea – Kako se izgovara Taycan?

Neobičan teaser iz Porschea – Kako se izgovara Taycan?

Porsche će u skoroj budućnosti predstaviti svoj prvi električno pokretani model. Riječ je dakako o modelu Taycan, a Porsche je sada objavio video teaser u kojem možemo vidjeti pojedine elemente ovog automobila, no Nijemci nam daju do znanja i kako se izgovara ime ovog automobila. Nećemo pokvariti doživljaj kada vam kažemo da se izgovara upravo onako kako ste i mislili.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Video je popratilo i objašnjenje kako se riječ Tayan “ugrubo može prevesti kao živahan mlađi konj”, a ime je odabrano jer ovaj automobil “utjelovljuje snagu i silu.” Također, u Porscheu se nadaju da će ovaj naziv u očima kupaca “ujediniti tradiciju i budućnost” te predstavljati nešto “svježe i dinamično.”

Što se samog automobila tiče Taycan bi trebao biti pravo remekdjelo. Točnije, pokretat će ga dva električna motora, po jedan za svaku osovinu, kombinirane snage veće od 441 kW, odnosno 600 KS. To bi trebalo biti dovoljno za ubrzanje do 100 km/h za malo više od 3 sekunde, dok će do 200 km/h stizati za manje od 12 sekundi.

Taycan bi svojim kupcima trebao ponuditi autonomiju od oko 500 km, a to bi mu trebale omogućiti litij-ionske baterije kapaciteta od 95 kWh. Nadalje, Taycan bi trebao podržavati brzo punjenje pa bi putem punjača snage 350 kW baterije trebalo biti moguće napuniti na oko 80% za svega 15-ak minuta.

Podijeli:
1