Nekad je možda bolje dobiti kaznu

Nekad je možda bolje dobiti kaznu

Ako želite vidjeti loša parkiranja, razne osvete za takve rabote i sl. dovoljno je posjetiti YouTube koji će vam priuštiti sate i sate smijeha, ljutnje i nevjerice na što su sve ljudi sposobni. Tema ovog članka je jedno krivo parkiranje u Texasu ili bolje reći originalna reakcija policije iz grada Southlake.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Policijska postaja Southlake je na svojim Facebook stranicama objavila fotografiju nepropisno parkiranog Dodgea Ram. Vozač nije parkirao “u crtama”, a da mu prijestup bude veći parkirano mjesto koje je “nagazio” je namijenjeno invalidima. I dok bi većina pretpostavila kako će policija jednostavno ispisati kaznu u Southlakeu su se domislili drugog rješenja za ove manje prekršaje kojim su pokušali naučiti pameti prijestupnika.

Konkretnije, policajci su na pickupu ostavili poruku sljedećeg sadržaja: “Primijetili smo da ste imali manjih problema ostati unutar linija kada ste se parkirali pokraj prostora za invalide….” Uz to se nalazi crtež policijske značke i dodatak: “Možda bi vam, ako ćete vježbati bojenje naše značke i ako ostanete unutar linija, to moglo pomoći u izbjegavanju budućih kazni.”

Policija je popratila ovu objavu s tekstom u kojem kažu kako inače izbjegavaju zajedljivo i drsko ponašanje u ophođenju s građanstvom, no i da građani ponekad “baš izazivaju.” Također, pozvali su ljude da paze prilikom parkiranja, posebno uz mjesta namijenjena invalidima. U protivnom će biti primorani fotokopirati tisuće primjeraka ovih bojalica.

Inače, kazna u Southlake je za ovakav prekršaj oko 200 dolara. Teško da bi ju netko izabrao umjesto domaće zadaće s bojalicom.

1