Ne biste vjerovali, Citroën Ami nije stabilan kao bolid F1

Ne biste vjerovali, Citroën Ami nije stabilan kao bolid F1

Netko se malenim Citroënom Ami u Monacu pravio da je vozač Formule 1, pa je vrlo brzo završio na boku i u zaštitnom stupiću, i to u jednom od najpoznatijih zavoja na svijetu

“Ono kad se praviš da si Hamilton u Monacu, ali s Citroënom Ami” – opis je videa koji ovih dana kruži društvenim mrežama, a prikazuje upravo to: nepoznatog vozača koji je punom brzinom ušao u ikonski zavoj, “ukosnicu” Grand Hotel Hairpin, na cesti u Monacu, koja služi i kao najprestižnija staza Formule 1. Kada kažemo “punom brzinom”, moramo napomenuti da je najviša brzina koju Ami redovno može postići tek 45 km/h, no za ovaj zavoj i to se pokazalo previše. Bolidi Formule 1 ovaj zavoj inače prolaze otprilike istom tom brzinom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naš “Hamilton za sirotinju” svojim je Amijem prvo, uz škripu guma, provezao “ukosnicu” uzbrdo. Kada se vraćao istim putem nizbrdo, maleni je francuski plastični automobil možda potegnuo i više od 45 km/h, prevrnuo se na bok, pa usput i udario krovom u jedan stupić pored ceste. Stupić se nije niti pomaknuo. Zanimljivo – krov je nakon udara također ostao neoštećen, zahvaljujući svojoj plastičnoj konstrukciji, koja se savinula, pa brzo vratila u izvornu formu.

Događaj je zabilježen na videu iz više uglova, što možete vidjeti u nastavku. Vozača je u konačnici odvezla hitna pomoć, no nije poznato je li, osim povrijeđenog ega, pretrpio kakve druge ozljede.

 

YouTube MP3 - Hotmail
1