Nasljednik McLarena F1 pod značkom IGM-a

Nasljednik McLarena F1 pod značkom IGM-a

Poznati britanski automobilski stručnjak Gordon Murray, široj javnosti najpoznatiji kao kreator McLarena F1, priprema novi sportski automobil, a prema posljednjim saznanjima isti će se prodavati kao dio marke IGM koja je prvi put od strane Murraya korištena tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća za T.1 IGM Ford Special.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ovu vijest je popratio i teaser novog Murrayevog sportaša, tzv. duhovnog nasljednika modela F1 sa čijim je “inženjerskim principima inspiriran” a kojem još uvijek nisu poznati ime, ni performanse. Za sada znamo samo kako će se raditi o modelu sa sportskim te ujedno elegantnim linijama i sa središnje smještenim motorom.

S njim će Murray obilježiti 50 godina rada u automobilskoj industriji, a sam bi model trebao biti izrađen korištenjem Murrayevog iStream Superlight proizvodnog procesa. Drugim riječima, većina automobila bi trebala biti izrađena od aluminija, za razliku od iStream i iStream Carbona u kojima su osnovni materijali čelik, odnosno ugljična vlakna.

Pojedinosti za sada nisu poznate, no Murray tvrdi kako će njegov način izrade vozila omogućiti stvaranje vozila male mase, velike čvrstoće i izdržljivosti, kao i fleksibilnosti platforme. Također, proizvođačima koji ga prihvate se jamči niska razina kompleksnosti izrade, kao i niži troškovi proizvodnje.

YouTube MP3 - Hotmail
1