Nasljednik lamborghinijevog Avantadora bi mogao biti hibrid

Nasljednik lamborghinijevog Avantadora bi mogao biti hibrid

Lamborghini se do sada uspješno opirao elektrifikaciji pogonskih sklopova, no to će se uskoro promijeniti. Naime, u skoroj budućnosti bi na tržište trebala stići hibridna izvedba modela Urus, no hibridni će pogoni pronaći svoje mjesto i u klasičnoj ponudi iz Sv. Agate Bolonjske.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, prema posljednjim saznanjima nasljednika modela Aventador bi trebao pokretati hibridni pogonski sklop. Naime, lamborghinijev šef za istraživanje i razvoj Maurizio Reggiani je rekao kako je pitanje elektrifikacije samo pitanje vremena te da će se to vjerojatno dogoditi s Aventadorovim nasljednikom.

U Lamborghiniju su svjesni kako će dodatna masa električnih dodataka pogonskom sklopu negativno utjecati na masu vozila pa će se upravo tom području posvetiti posebna pažnja. Ono što će posebno veseliti ljubitelje ovog automobila je činjenica da bi V12 benzinac trebao i dalje činiti osnovu pogonskog sklopa čija bi se kombinirana snaga mogla popeti na oko 1000 KS.

Na kraju recimo kako je Aventador je na tržištu prisutan već sedam godina što znači da bi nasljednik trebao stići za otprilike tri godine.

Podijeli:
1